< div id=”header ”>< / div>

onsdag 26 juni 2019

Domen har kommit - Avslag hos förvaltningsrätten i Göteborg att jag ska ha rätt till sjukersättning !


Förvaltningsrätten i Göteborg har avslagit min överklagan om att jag ska ha rätt till sjukersättning!

BAKGRUND
Genom det överklagade beslutet bestämde Försäkringskassan att avslå Pierre Ringborgs ansökan om hel sjukersättning från och med augusti 2017.

Beslutet motiverades i huvudsak enligt följande. Det är inte visat att Pierre Ringborgs arbetsförmåga är stadigvarande nedsatt med minst en fjärdedel av medicinska skäl i förhållande till förvärvsarbete på arbetsmarknaden. Av det som framkom i de medicinska underlagen har Pierre Ringborg besvär som sätter ned hans arbetsförmåga i förhållande till vissa arbeten, framför allt sådana arbeten som kräver exempelvis hög prestationsförmåga, betydande
social interaktion samt omfattande stresstolerans.

Dock beskriver de medicinska underlagen inte tillräckligt tydligt vilka begränsningar som föreligger för att han inte ska kunna klara ett lätt och välanpassat arbete i åtminstone någon omfattning framöver, där särskild hänsyn kan tas till hans förutsättningar och begränsningar. Pierre Ringborg bör – sett till sina funktionsnedsättningar och aktivitetsbegränsningar – ha en arbetsförmåga i ett anpassat arbete.

Det är därefter Arbetsförmedlingen (AF) som ansvarar för arbetslivsinriktad rehabilitering och val av lämpligt arbete genom arbetsprövning. Det är AF:s uppdrag att hitta ett arbete som anpassas efter hans behov.

YRKANDEN M.M.

Pierre Ringborg yrkar att han ska beviljas hel sjukersättning och anför följande. Trots långvarig kontakt med AF och socialtjänsten har inte rehabilitering lyckats. AF erbjuder inga insatser då de inte anser att han står
till arbetsmarknadens förfogande, inte heller i form av ett anpassat arbete.


Trots mångårig kontakt med AF och arbetsmarknadsenheten i kommunen har de insatser som diskuterats och varit aktuella inte givit det resultat att han kommit ut på arbetsmarknaden. AF och socialtjänstens insatser är uttömda.

Försäkringskassan har inte funnit skäl att ändra beslutet

SKÄLEN FÖR FÖRVALTNINGSRÄTTENS AVGÖRANDE

Frågan i målet är om utredningen visar att Pierre Ringborgs arbetsförmåga av medicinska orsaker är stadigvarande nedsatt och i sådana fall i vilken omfattning.

Prövningen ska göras mot hela arbetsmarknaden, inklusive anställning med lönebidrag eller annat skyddat arbete. Att arbetsförmågan är stadigvarande nedsatt innebär att arbetsoförmågan bedöms bestå för överskådlig framtid.

Det ska röra sig om kroniska sjukdomar och skador där ytterligare medicinsk eller arbetslivsinriktad rehabilitering inte bedöms kunna leda till att den försäkrade återfår någon arbetsförmåga eller att den arbetsförmåga som finns kan förbättras

Utredningen i målet visar enligt förvaltningsrättens mening inte att Pierre Ringborgs arbetsförmåga är nedsatt på sådant sätt att han kan beviljas
sjukersättning. Förvaltningsrätten anser därmed att Försäkringskassan har haft fog för sitt beslut.

Överklagandet ska därför avslås.

Bilagor som funnits med i överklagandet:

1) Läkarintyg
2) Arbetsförmedlingen 10 års insatser bakåt
3) Sociala insatser 10 års insatser bakåt

Inga kommentarer: