< div id=”header ”>< / div>

måndag 27 maj 2019

S kompisar fick ta stötarna och själva gjorde de sitt sämsta EU-val någonsin i Sverige !


Socialdemokraterna har bara ett i huvudet. Att behålla makten till varje pris.

EU-valet var en katastrof för socialdemokraterna.

Nej inte för partiet själva fast de gjorde sitt sämsta val sedan vi kom in i EU utan för att deras stödpartier gjorde ett skitval.

Socialdemokraternas valresultat i EU-valen

1995: 28,1 procent.
1999: 26,0 procent.
2004: 24,6 procent.
2009: 24,4 procent.
2014: 24,2 procent.
2019: 23,6 (preliminärt)

Vänsterpartiet står i stort sett still. Behöll sitt mandat. Men förknippas nu med lojalitet med den svenska regeringsbildningen utan att påverka.

Feministerna som tillhört samma partigrupp som S åkte ur och massakrerades i EU-valet.

Miljöpartiet regeringens lojalt stödjande parti till S åkte på bakslag och halverades tappade 2 mandat.

1 kommentar:

Gruvjobbare sa...

Statsminster Stefan Löfven har hamnat lite offside. Eftersom många i regeringen inte har den blekaste aning om hur försäkringskassan fungerar. Att socialminister Annica Strandhäll hamnar i blåsväder är inte så konstigt. Hon och regeringen ville att det skulle se ut som om GD Begner för försäkringskassan inte följde de direktiv som var förenligt med hennes jobb. Det var lätt att genomskåda. Däremot lite mer knepigt att Centerpartiets partiledare Annie Lööf inte tog chansen att fullfölja misstroendeförklaringen. Den tidigare 73 punkters januariuppgörelsen verkar hålla ytterligare en tid. Liberalernas partiledare byts ut snart och mycket tyder på att det blir Erik Ullenhag. Njamko Sabuni och Johan Phersson lär nog inte räcka till.