< div id=”header ”>< / div>

söndag 26 maj 2019

Dagen Då det gäller - Då röstar jag på Partiet Vändpunkt !


Jaha nu röstade jag på Partiet Vändpunkt och vad betyder det?

Det betyder att jag röstade på det jag tycker är det alternativet i just detta valet där MIN RÖST tas bäst tillvara. Det finns andra som röstar på andra alternativ och tycker att deras röst tas bäst tillvara där.

Men är inte rösten bortkastad om de inte kommer in ?

Nej jag ser det som en styrka att de PV talat om att dessa röster tillförs och att de stödjer Gröna/EFA-gruppen även om de inte blir representerade. Samt att målet i detta valet är 1% som ger dem rätt till valsedlar inför nästa val !


Varför inte en röst på Miljöpartiet istället?

Jag kan lika gärna ställa frågan: Varför inte en röst på Piratpartiet som tillhört just denna gruppen som Partiet Vändpunkt vill tillhöra och konkurrerar om delvis samma röster som PV. Max Andersson som är avhoppare från MP ser jag som en fortsättning och pådrivare av just de frågor som PP driver och har drivit.

Miljöpartiet har valt bort de fyra som suttit specifikt gröna och har nu två representanter på listan i topp som står väldigt nära liberalerna och inte specifikt de intressen jag vill stödja. De kommer också att få representation utan att jag behöver stödrösta på dem.

Något annat alternativ jag funderat på?

I dagsläget ser jag bara partier som kan tänkas ingå i den gröna gruppen som mitt enda alternativ att stödja i just EU-valet. Därför faller exempelvis Feministerna bort som ingått i en annan gruppering socialisterna som jag röstade på i förra EU-valet.

Inga kommentarer: