< div id=”header ”>< / div>

måndag 20 maj 2019

Omöjligt för mig att rösta på partier som vill köra över Vattenfall och Ringhals och tvinga dem att förlänga Ringhals 1 och 2 !


Jag gör nu KÄRNKRAFTEN till min valfråga i EU-valet.

Jag bor i kommunen där egentligen hela energi- och kärnkraftsdebatten handlar om. Att förlänga Ringhals 1 och Ringhals 2:s livslängd. OBS: Varbergs kommun har också Ringhals 3 och Ringhals 4 inom sin kommun.

Jag var med om en folkomröstning redan 1980 och röstade då på linje 3 i folkomröstningen. Något år efter bildades miljöpartiet som hade kärnkraftens avveckling som en av de stora frågorna.

Energiöverenskommelsen 2016 desarmerade kärnkraften som valfråga 2018

"Regeringen, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har enats om en överenskommelse om Sveriges långsiktiga energipolitik. Överenskommelsen utgör en gemensam färdplan för en kontrollerad övergång till ett helt förnybart elsystem, med mål om 100 procent förnybar elproduktion år 2040"

I och med att Miljöpartiet och Moderaterna GEMENSAMT gjorde kärnkraften till en icke-fråga inför riksdagsvalet 2018 blev den inte heller viktig för mig som valfråga. Det gällde att gilla läget och vårda överenskommelsen.

EU-valet 2019

Nu kommer frågan upp om kärnkraften är EU-fråga eller en nationell fråga som beslutas på den nationella nivån? Eftersom Jörgen Warborn (M) tredje namn på moderaternas lista hemmahörande i Varberg där Ringhals ligger är väldigt mycket för kärnkraft och vill bryta energiöverenskommelsen samtidigt som han vill göra k'ärnkraften till en EU-fråga måste jag reagera.

Jag respekterar Vattenfall och Ringhals beslut att avveckla Ringhals 1 och 2 och kommer INTE att kasta bort min röst på kärnkraftspositiva partier i EU-valet oavsett då jag tycker energiöverenskommelsen bör ligga fast enligt plan.

Inga kommentarer: