< div id=”header ”>< / div>

måndag 1 april 2019

Västerport i Varberg ställs ut och det kallas till samrådsmöten !


Nu finns Västerport på Komedianten och Gallerian

Planhandlingar, kartor, gestaltningsprogram och inte mindre än 20 utredningar. Bland annat. Det är ett stort material som idag går ut på samråd, vill du läsa så hittar du hela materialet här.

För den som vill ta till sig kontentan av förslaget på ett lite mer lättsmält sätt, så finns det från och med idag två skärmutställningar i stan: en i biblioteket (nedervåningen) och en på Galleria Trädgården

500 bostäder


Här är en kort sammanfattning av vad etapp 1 ska innehålla, enligt planförslaget:

•Ny stadsdel med bostäder och verksamhetslokaler
•500 lägenheter, varav 25 procent hyresrätter
•5 500 kvadratmeter verksamhetslokaler
•Förskola med 2 avdelningar
•Parkeringsgarage med cirka 500 platser
•Tillbyggnad av Campus med 540 kvadratmeter
•En besöksanläggning på Hoken (Stenapiren)

Platsens själ


I detaljplanen ingår ett gediget gestaltningsprogram. Programmet beskriver kommunens ambitionsnivå när det gäller byggnadsarkitektur, kvartersgårdar och landskapsarkitektur. För att hitta Västerports identitet har platsen där stadsdelen ska ligga anlyserats utifrån nutida och historiska kvaliteter. Man har identifierat värden som ska respekteras, förstärkas, utvecklas eller till och med återskapas.
I gestaltningsprogrammet finns ett kapitel som heter just Platsens själ. Det avsnittet ska fungera som ett avstamp och en inspirationskälla inför framtida förslag

Samrådsmöten

Den 24 april och den 9 maj är alla som vill välkomna på samrådsmöte. Då presenteras förslaget och det finns möjlighet att ställa frågor och lämna synpunkter till både tjänstemän och politiker.

24 april Plats: Varbergs Teater Tid: 17.30 till 19.00
9 maj Plats: Lilla Teatern på Komedianten Tid: 17.30 till 19.00

Inga kommentarer: