< div id=”header ”>< / div>

onsdag 3 april 2019

M:s förslag om kärnkraftssatsning är populism om de inte talar om hur det ska finansieras !


Moderaterna ställer ultimatum gällande kärnkraften i energiöverenskommelsen annars lämnar de.

Frågan är vad har de att sätta emot? Ska de bilda eget block med andra så får de väl samtala och samarbeta med dem?

En satsning på kärnkraften KRÄVER MILHJARDSATSNINGAR vart ska de pengar tas?

Till skillnad från SD så står M för klimatmålen så deras olika krav att uppnå fossilfritt har inte dem med sig UTAN FÖRHANDLINGAR.

OM nu det ska satsas på kärnkraft ger det heller inga omedelbara effekter. Det tar många år att bygga nya kärnkraftverk och kostnaderna blir oftast högre inte lägre under byggtiden. Effektskatten på kärnkraft är redan borttagen så det kan inte M komma med.

Vad gäller kunskapen om att bygga kärnkraft finns den närmast i Finland där det är val snart. Det lär bli intressant vilken typ av regering som ska tillträda och hur de löser kärnkraftsfrågan. Svensk kunskap är att hålla gamla reaktorer igång på ett säkert sätt och delar till dessa reaktorer är oftast en importfråga.

Under tiden måste M ge besked hur de ska finansiera sina förslag på kärnkraftssatsningar vilket ska bli intressant att se hur de bekostar detta. De har för övrigt andra kostbara förslag som också ska läggas pengar till: försvarssatsningar, skattesänkningar och annat som M tycker är behjärtansvärt.

Inga kommentarer: