< div id=”header ”>< / div>

måndag 18 mars 2019

Miljöpartiet i Varberg överlever med hjälp av 11 inlämnade motioner och en ny styrelse !


Miljöpartiet i Varberg visar sig i HN i en låst artikel.

Av artikeln går att utläsa "att alla inte var överens om att fortsätta samarbetet med alliansen". Jo tack om MP varit lika tydliga som MP Stockholm med vad de själva vill kunde det gått bra. Lite mindre platser och lite mindre makt men TYDLIGHET är något som är väldigt viktigt i dagens politik.

Vilka frågor som är viktiga för MP Varberg framgår inte mer än 11 motioner som bankades in i fullmäktige i sista stund som ännu är obehandlade.

Det som utmärkte MP Varberg under mandatperioden var en slaviskt lojalitet att underordna sig allianssamarbetet. Drivande i detta var paret Martin och Madeleine Bagge och Stefan Edlund. Det var de tre som sänke MP Varberg ur kommunfullmäktige.

Miljöpartiet i Varberg har en "ny" styrelse dvs tre i styrelsen varav två hoppejerkor som kommit med igen som är direkt delaktiga i alliansamarbetet både positivt och negativt. De ska nu rekrytera nya medlemmar för många har hoppat av.

Efter 30 år har MP Varberg ingen plattform utifrån kommunfullmäktige eller i nämnderna. Frågan är också om MP Varberg blivit representerat i kf med 2 mandat om det hjälpt med någon förnyelse. Jag tror det krävs minst 4 mandat för att ett parti ska göra väsen av sig i Varberg. Ribban har höjts.

Partilokalen som jag tyckte var ganska otrivsam ska avvecklas också. Den slukar pengar samtidigt som verksamheten i lokalen var minimal.

Av naturliga skäl puffas inget för kommande EU-valrörelse i artikeln. Det blir alltför jobbigt att lägga ansvaret på den till en ny styrelse som måste hitta formerna i en torpederad lokalavdelning.

1 kommentar:

Clipping Path Service sa...

Nice article as well as whole site.Thanks.