< div id=”header ”>< / div>

fredag 1 februari 2019

När Miljöpartiet i Varberg blev ett liberalt parti förlorade det samtliga mandat 2018 ! Endast ett grönt parti kan återfå väljarnas förtroende !



Det våras för liberalerna. Riksdagen är full av liberala partier och så ser det ut överallt. Alla år positiva till EU dessutom bara att välja.

Centern ett liberalt parti har kommundagar som suktar efter att suga upp nya presumtiva miljöpartiväljare.

"C tror sig kunna vinna över yngre, kvinnliga väljare i storstäder och på universitetsorter med fokus på humanism, jämställdhet och miljö, från Miljöpartiet. Att MP sitter i regeringen är till Centerns fördel, tror partisekreteraren."

Jag har ju märkt sedan 2014 i Varberg då jag varit med i MP var C karvar sina väljare. MP gjorde då en valframgång gick från 2 till 4 mandat bästa valet någonsin då vi rejält angrepp centern i opposition. Efter valet 2014 gick det ännu bättre för MP behöll våra 4 mandat men högre röstetal och nu i koalition med C i allianstyre.

MP satsade kraftigt på föryngring 2014 där jag var blygsam ersättare och centern fjäskade in sig hos de tre ledamöter Stefan Edlund Martin Bagge och Madeleine Bagge som kom att sänka Miljöpartiet i Varberg.

Fjäskarna i C var Christofer Bergenblock (kompis med Martin båda var ordförande i varsin nämnd), Harald Lagerstedt åtog sig Stefan Edlund båda ledamöter i kommunstyrelsens arbetsutskott och i kommunstyrelsen. Eva Persson-Karlsson beskyddade Madeleine Bagge båda ledamöter i barn- och utbildningsnämnden som under ett halvårs tid inte var närvarande på ett enda möte men blev informerad.

Inte i någon fråga kan jag minnas att MP konfronterat centern under hela mandatperioden i Varberg och jag har undrat om inte MP var på väg in i centern. Iaf cde tre ledamöterna jag nämner från MP som sprang centerns ärenden.

Miljöpartiet gjorde ett tafatt försök i Varberg med en ny lista 2018 men då listan bestod av ledamöter som underordnat sig ledargarnityret som styrt MP i Varberg under många år hade redan väljarna förlorat förtroendet. Miljöpartiet ramlade ur kommunfullmäktige och förlorade samtliga fyra mandat.

Det räcker inte att vara med på Pride, Hallifornia och Nationaldagen det gäller att bedriva valrörelse också. Centern drev en strålande valrörelse de får högsta betyg. MP får lägst betyg. Centern gick fram i Varberg från 7 till 9. MP förintades i valet.

Miljöpartiet som inte bryr sig om hur det går i partierna så länge de sitter i regering har nu överlåt problemet till lokalavdelningen. Den lokalavdelning jag var med och grundade 1982 som kom in i kommunfullmäktige 1988 och åkte ur 2018.

Vilka partier har tagit MP:s röster och mandat i Varberg? Enligt min bedömning har C tagit tre mandat och L har tagit ett. Varför rösta på ett parti som är bredare, tydligare och som gör bättre valrörelse när det finns bättre alternativ?

När MP slutade vara ett grönt parti och blev liberalt började förfallet. Ingen profilering alls. Dessutom superlojal mot den allians som styrde där MP var femte rangordnat parti inom alliansen och dessutom ALDRIG ställde krav är lätt att byta ut.

Centern och Liberalerna driver den politik det liberala MP har som politik i NYA kommunfullmäktige och bortfallet märks inte. OM MP ska satsa på valet 2022 är det inte att gå fram som liberalt parti. Då finns det ingen erfarenhet från den aktuella mandatperioden som pågår nu där de inte finns med. Det går bara om de tar fram gröna frågor som utmanar rejält och ställa krav om det skulle bli fråga om en majoritetsbildning i ett styre.

Inga kommentarer: