< div id=”header ”>< / div>

lördag 2 februari 2019

Riksdagens mäktigaste politiker heter Pernilla Stålhammar och är huvudkällan i en rapport om Kreml:s trojanska hästar !



Den 4 december 2018 publicerade den invalde riksdagsledamoten för Miljöpartiet: Pernilla Stålhammar som hon beskriver en VIKTIG RAPPORT.

Det intressanta i denna rapport är att hon använts som ENDA KÄLLA i den RAPPORTEN inte minst som det skrivits en artikel i Aftonbladet om saken.

Henrik Sundbom som skrivit rapporten skriver så här på fb (29 januari) 2019i en länk han publicerat direkt på P Stålhammmars fb-sida

"Det finns mycket jag skulle kunna säga om denna artikel i Aftonbladet, men just nu vill jag, för Pernilla Stålhammars skull, kommentera Aftonbladets uppgift att hon spridit anklagelserna om tjänstemannen "ännu en gång".

Jag är inte särskilt förtjust i att Aftonbladet frågar efter mina källor, men när de nu fått tag på ett smyginspelat telefonsamtal (!) där jag berättar att jag träffat Pernilla, och tycker att denna inspelning är ett rimligt underlag för en artikel, kan jag lika gärna säga något om det.
Jag har träffat Pernilla en gång, ca 5 minuter i en trappa efter ett seminarium på Utrikespolitiska Institutet. Detta när denna historia rasade som värst i media, någon gång under vintern 17/18. Att historien nu får nytt liv beror alltså inte på att Stålhammar sprider anklagelserna på nytt."

I Aftonbladets artikel ( publicerad 29 januari 2019) avslöjas att Pernilla Stålhammar ligger bakom uppgifterna som är grunden i den bakomliggande rapporten.

"Riksdagsledamoten Pernilla Stålhammar (MP) varnades när hon på felaktiga grunder pekade ut sin ex-pojkvän – MP-tjänstemannen – som en säkerhetsrisk med rysskontakter.
Nu har hon spridit uppgifterna ännu en gång – i en amerikansk rapport om rysk påverkan. – Min bild av det här har präglats av Pernilla. Jag kanske skulle ha varit lite mer kritisk, säger rapportförfattaren i ett bandat samtal."

Per Gahrton Miljöpartiets partigryundare tidigare språkrör fd riksdagsledamot och EU-parlamentariker kommenterar så här (30 januari 2019)

"Man får hoppas att MP.nu hanterar denna smutsiga affär i enlighet med valutvärderingens erkännande att krishantering hittills ofta varit usel. Att Stålhammar nu återkommer i riksdagen bygger i grunden på valresultatet vilket MP måste acceptera. Men det faktum att partiet tidigare fastslagit att hon medverkat till falsk ryktesspridning till skada för sitt eget parti måste förstås påverka förtroendet för henne i interna sammanhang - så länge hon inte pudlar rejält eller kommer med trovärdig förklaring. Stålhammar må stå för god grön feminism. Det ursäktar inte hennes medverkan i en lögnkampanj mot sitt efter parti. Beskyllningarna mot Mp.för att agera naivt och passivt mot infiltrationsförsök från allehanda odemokratiska rörelser är led i en kampanj som går ut på att krossa MP. Alltså något som kräver kraftfull krishantering och inte bara passiv tumrullning."

Avgående språkröret Gustav Fridolin om han nu uppfattat de senaste utspelen rätt kommenterar i Aftonbladet ( artikel 31 januari)

"– Jag vet att i det här partiet finns det en väldigt väl fungerande hantering av svåra ärenden. Det här är ett sådant ärende, säger han. Fridolin: Detta skadar partiet
Varför utreder ni inte detta ordentligt?– Vi har gjort det, men vi är också en organisation som har ansvar för våra arbetstagare, tidigare och nuvarande, och våra förtroendevalda. I det ingår att vi inte redovisar den typen av utredning
Hur mycket skadar det partiet att de här anklagelserna kommer tillbaka?– Det är klart det skadar i och med att vi inte får prata politik"

Min åsikt (Pierre Ringborg är om en sak skadar partiet ska den OFFENTLIG REDOVISAS i annat fall kommer spekulationerna att fortgå. Inte minst i detta fallet när olika parter inte fått ta del av utredningen och Miljöpartiet säger sig ha fortsatt förtroende för Pernilla Stålhammar.

Riksdagen består av 144 rödgröna och 143 allianxen vilket betyder att Pernilla Stålhammar i princip är vägmästare i riksdagen och avgörande mellan blocken. PS är således idag riksdagens mäktigaste politiker i synnerhet som Miljöpartiet sitter i regeringen.

Inga kommentarer: