< div id=”header ”>< / div>

torsdag 31 januari 2019

SD på väg att bli ett EU-positivt parti !


SD tonar ner ny fölkomröstning om EU-utträde och blir i praktiken ett parti som alla andra att påverka inifrån.

Som EU-positivt parti blir då SD en del av att diskutera innehåll mer än formerna. Större chans att bli med i slagkraftig EU-grupp att påverka i sin riktning i de frågor de brinner för. Dessutom avhänder de ev motståndare från att varför ställer ni upp i EP-val när ni ändå vill gå ur.

En fråga är t-.ex vad får SVERIGE för pengarna vi betalar i medlemsavgift ?

En annan fråga är vad är lämpligt att besluta om på överstatlig nivå och vad är nationernas egen sak att besluta om ?

Att vara EU-positiv kan uppfattas på två sätt

1) att det är bra att EU finns som motvikt mot globalt inflytande och yttre hot och vi värnar vår egen europeiska identitet utifrån det kristna arvet som fria stater. Där vi skyddar vår handel, vår frihet för människor att kunna fördas fritt över nationsgränser tillika kapital och varor.

2) att "upplösa" nationsgränser och skapa en överstatlighet med en gemensam centralmakt. Där vi samlar beslut i en gemensam uppfattning typ USA eller någon annan stormakt läs Kina eller Ryssland. Där syftet är att införliva fler stater i "sfären" om de uppfyller kraven på demokratiska fri-och rättigheter.

För Sverigedemokraternas del är det ett närmande till ett konservativt/kristdemokratiskt block och ett fjärmande från den rena nationalismen. De rena nationalisterna finns inom Alternativ för Sverige som är mer ortodoxa sverigedemokrater som de varit.

Ju fler invandrare vi får in i landet som rotar sig i Sverige blir det allt svårare att kräva att de ska betraktas som B-medborgare medan andra EU-medborgare ska kunna komma hit och kunna få arbeta även om de är av annan nationalitet.

SD:s främsta argument har tidigare varit att de hotar vårt välstånd och de hotar vår kultur. Själva har SD gjort en kraft sväng att närma sig M-KD vilket gör att de inte längre ses som det självklara partiet i mitten längre.

SD är under omstöpning precis som hela vårt politiska landskap är.

Inga kommentarer: