< div id=”header ”>< / div>

onsdag 30 januari 2019

Regeringsbildningen kan göra att det börjar knaka i alliansen lokalt !



Ny riksdagsdebatt idag och nu är de NYA blocken utstakade.

Visserligen STYR en budget från det konservativa blocket Sverige men nu handlar det om att det liberala blocket SVMPCL ska göra avtryck i politiken. Oppositionen dvs de partier som har en budget som styr Sverige gnäller naturligtvis.

Konstigt nog har inte politiken brutits upp i kommunerna på samma sätt. Men i Varberg finns en antydan att C och L skulle släppa fram S i motsvarande situation i form av en insändare av Christofer Bergenblock (C) och Tobias Carlsson (L).

Skulle t.ex. SD få ett mandat mer i Varberg skulle troligen C 9 mandat och L 5 mandat släppa fram S 18 mandat i styret, De skulle skylla på valresultatet. De har dessutom ett mandats majoritet ihop redan idag och det är mer än alliansen som ändå har absolut majoritet sett till den gamla blockindelningen.

S benägenhet att vilja styra i Varberg är inte så stor då de i en sådan situation att S styr får de lämna ifrån sig vice ordförandeposter vilket blir knepigt. OM S tar ordförandeposterna i social, förskola, tekniska, kommunstyrelse och ett antal bolag så måste oppositionen säg M tilldelas viceposterna inte bara där utan i SAMTLIGA nämnder och bolag. Dessutom försvinner KD:s poster i nuvarande uppgörelse.

En annan knepig fråga lär bli skattesatsen om C och L lutar åt att höja skatten till hösten. Vi får se vad som händer.

Inga kommentarer: