< div id=”header ”>< / div>

lördag 12 januari 2019

Sverige består numera av två block : det vänsterliberala och det konservativa blocket !



Utkast till sakpolitisk överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet de gröna

"De samtal som förts mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet har resulterat i ett utkast till överenskommelse för att ta ansvar för Sverige. Nu pågår demokratiska processer inom partierna inför att samtliga partiledare ska samtala med talmannen på måndag. Vi socialdemokrater anser att en överenskommelse mellan våra partier skulle värna demokratin och skulle ta Sverige framåt genom att genomföra nödvändiga reformer", säger Stefan Löfven (S)."

Hela utkastet här

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof tror att en död Allians skulle kunna leda till att Moderaterna och Kristdemokraterna börjar samtala med Sverigedemokraterna. Det säger han i en intervju med Svenska Dagbladet.

SD:s dröm om ett konservativt block har underlättats av splittringen inom Alliansen, resonerar ledande SD-politiker som tror att SD skulle kunna gynnas om Stefan Löfven (S) får regera vidare.

– Det är därför jag inte har några problem med att Centerpartiet och Liberalerna röstar ner Kristersson i kammaren eller på fullt allvar pratar om att stödja Socialdemokraterna. Låt dem göra det då! Jag tror inte att vi skulle förlora på det i varje fall, säger Jomshof till tidningen.

Opinionen för de tre konservativa partierna här

Det politiska landskapet är numera uppdelat i två block: vänsterliberalerna som styrs av Stefan Löfven och på andra sidan de konservativa som fick igenom sin budget innan vänsterliberalerna formerat sig. Dags att byta ut läroböckerna i skolan. Kartan har ritats om.

Inga kommentarer: