< div id=”header ”>< / div>

söndag 13 januari 2019

Gröna Liberalerna har tagit över MP och godkänner uppgörelsen S, C, L och MP !



Miljöpartiet ställer sig bakom uppgörelsen med S, C och L och belönas med att få vara kvar i regeringen.

Främsta orsaken sägs vara att nu får SD inget inflytande utan sätts i ren opposition vilket i och för sig M och KD görs också.

Många miljöpartister är direkt skadeglada att riksdagens minsta parti får sitta med i regeringen medan det näst största och tredje största lämnas helt utanför regeringsbildningen.

OM V sägs ingenting inom MP som ändå varit föregående regerings förutsätttning att den blev till. Nu är 144 inte mer 143 men C och L hjälper S och MP på traven. Fortsätt ni men ni får driva liberal mittenpolitik.

Vänsterpartiet blir vågmästaren mellan utlraliberal mittenpolitik och konservativ högerpolitik. Allt som andas vänster flyger all världens väg.

Vad gäller grön politik bygger den fortfarande på arbetslinjen, tillväxt och konsumtion. Det kommer att finnas utrymme att kritisera regeringen från vänster rättvis fördelning och från grönt håll att klimat & miljömål bedrivs i snigelfart.

Inte minst är det lite konstigt att Miljöpartiet fortfarande finns med i en regering när MP åkte ur i Varberg och tappadefyra mandat och inte längre finns med i kommunfullmäktige.

Inga kommentarer: