< div id=”header ”>< / div>

onsdag 2 januari 2019

Det finns gröna bloggare kvar som vildgräs medan ogräsen i MIljöpartiet är på väg bort !



Den här bloggen uppstod från början för att påverka inom Miljöpartiet.

MP hade en grön bloggportal som stängdes ner 2012. Det är facebook, twitter och instagram som gäller idag.

Några har överlevt med sin blogg trots Miljöpartiets stängning för gott av mpbloggar.

Mest känd är Birger Schlaug som är en ohyra mot allt vad ekomodernister heter. En annan är Kent Holmqvist varts blogg kallas Tankeverket ett barn i samma anda som Birger.

Det här med att blogga är inget för vem som helst. Det kräver lite tid, personlig inlevelse och ett jävla tålamod.

Nu är sociala medier ett konsumtionsmedium. Det är oftast färsvara medan ett blogginlägg kan hålla sig i flera år bli bättre ju längre tiden får verka. Framför allt gäller det hetrar Schlaug och Holmqvist som varit med ett tag och som kanske inte säger det som är rumsrent inom Miljöpartiet.

Nu har dock en sak öppnat upp för spekulationer vart den gröna rörelsen är på väg. Det är att Gustav Fridolin ska lämna som språkrör. Är det någon som förknippas med MP är det han personligen och hela den utveckling som MP tagit.

Borta är tillväxtkritiken, borta är kritiken mot konsumtionssamhället och borta är snart Miljöpartiet.

Visserlöigen sitter MP fortfarande i regeringen några veckor till och klarade riksdagsspärren men i kommuner och regioner har många MP:n sopats bort. Utan en lokal bas går det inte heller att bygga något parti.

Det syns tydligast i den lokalavdelningen jag var med och startade i Varberg där titelsjukan är stark bland dem som kallas nyckelpersoner. Efter årskiftet är det före detta som gäller för de flesta med uppdrag. Skillnaden är att om jag är fd politiker så finns min blogg kvar. Den lever än fast MP Varberg har vissnat.

Inga kommentarer: