< div id=”header ”>< / div>

tisdag 1 januari 2019

Att vara ledig är att konsumera och transportera sig för många!


.

Vad händer i landet när folk är lediga?

Ja de konsumerar och då kommer iaf moms och punktskatter in till staten- Till allas förfäran är det de som kan konsumera mest som bidrar till det medan andra är avundsjuka att de kan göra det. Men skattepengar flyter in om det görs i Sverige och inte utomlands.

Det mest tabulbelagda är flyget och nu slår Kastrup passagerarrekord.

"Nordens största flygplats vid Kastrup utanför Köpenhamn väntas idag passera en ny milstolpe när man når 30 miljoner passagerare under ett år.

Peter Krogsgaard är kommersiell direktör på flygplatsen.

– Det handlar om en positiv utveckling i flygbranschen generellt. Men vi har också varit bra på att locka till oss både danska och svenska resenärer, säger han."

I Sverige ojar sig Miljöpartiet över att flygskatten ska tas bort och jublar över ikonen Greta i Katowice. Frågan är vad hon åstadkom för resultat mer än media i Sverige möjligen-

Jag skulle vilja se hur partierna i nästa regeringsbildning tänker tackla klimatfrågan. Vad jag förstår är Miljöpartiets ambition att stoppa SD från inflytande i nästa regering men själva ska de administrera en SD-stödd övergångsbudget i början på året

Ja det kan bli ett komplicerat politiskt år och i slutet på månaden får många som arbetar ut skattesänkningen. Då ökar konsumtionen igen och håller hjulen snurrande.

Själv är jag klimatsmart och ingår inte i just det systemet. Arbetslinjen är inte min grej. Fundera lite på hur bra betalt folk har för att alla dessa ledigheter. Hur skulle de annars få råd med det?

Inga kommentarer: