< div id=”header ”>< / div>

lördag 27 oktober 2018

Språkrörsval inom Miljöpartiet komplicerat !



Grön Ungdom har en särställning i Miljöpartiet jämfört med andra ungdomsförbund. De har mer insyn och påverkan än vad t.ex. ett länsdistrikt har som förr alltid var företrätt i ett förtroenderåd som numera vet jag inte om det existerar.

Grön Ungdom föreslår ETT språkrör i Miljöpartiet som ska företräda MP i praktiken en partiledare.

Tidigare har MP sagt att språkrören ska sitta i riksdagen och dessutom i regeringen har det visat sig.

Jag tror det är BRA med två språkrör men inte som tidigare att det måste vara av olika kön utan hur de kompletterar varandra. Alltså bör de väljas parvis och då kan det se lite olika ut..

Jag tror också att deras ingångar bör vara varandras motsatser. Dvs någon från Stockholm bör med automatik ha företräde men sedan någon från landsorten. För mig kvittar det vem som är man och kvinna i sammanhanget eller hen för den delen.

De båda språkrören som fungerar idag är placerade till vänster och också förknippade med Löfvenska regeringen alltså bör "någon" av dem som väljs på kommande kongress INTE vara förknippade med det om MP ska ha en chans att förnya sig.

Sedan måste det naturligtvis finnas kandidater: Carl Schlyter ville inte kandidera och inte heller Per Bolund tidigare MOT Gustav Fridolin och båda är starkt förknippade åt något håll att det bör bli andra kandidater som träder fram.

OM Isabella Lövin vill sitta kvar så handlar det om att komplettera henne eller inte alls om det blir ETT språkrör. Blir det två språkrör bör en motpol kandidera som person dock måste de dra åt samma håll politiskt om det ska fungera.

OM Gustav Fridolin väljer att träda tillbaka tidigare än kongressen i maj duger Per Bolund som vikarie. Inget konstigt med det OM han själv vill.

Att Gustav Fridolin träder tillbaka är inte konstigt. Han är en totalkatastrof för hela Miljöpartiet i nuläget och kommer att fungera som en lam anka fram till kongressen då han aviserat sin avgång redan nu. DEt skulle inte förvåna mig om han fått utstå ganska monumental intern kritik också.

Tyvärr är Miljöpartiet idag ett FEGT parti som till 80% består av "fridolinare" och ingen vill stöta sig med honom. De 20% som INTE är det föredrar med all säkerhet en typ som är som Carl Schlyter. men de är i klar minoritet i MP även om han har många fans bakom sig i den SLUTNA fb-gruppen #GRÖNOMSTART.

Inga kommentarer: