< div id=”header ”>< / div>

fredag 26 oktober 2018

När Annie Lööf öppnar för posten som statsminister splittrar det två fd EU-parlamentariker i MP !



Annie Lööf öppnar upp för posten som statsminister.

Per Gahrton på facebook
"Äntligen! Klartext! Det är du Annie! Inte för att du är min drömkandidat, det vet du och alla andra. Men det är med dej som statsminister just nu som vi kan hålla stånd mot SD-fascismen (Gyllenhammar) och göra något för miljön. Liksom du måste lägga din fackfientlighet på hyllan får vi andra avstå från en del kring privatiseringar. Men nog skulle du trivas med att leda världens mest miljövänliga, migrationshumana och livsstilsliberala regering!

Vi tycker inte lika, men så är det i demokratin, men jag tycker du är den logiska demokratikandidaten. Vi måste gemensamt hålla stånd mot det som PG Gyllenhammar vågade kalla vid sitt rätta namn - SD fascismen! Som företagsledaren Magnis Storch sa mot Rune Andersson i TV häromdagen: fascismen kommer stegvis! Först utbuande, sen yrkesdiskrimination sen avsked (för att man inte är svennesvensk) ,sedan vräkning från hem och avsked och utträngning. Och isolering. Och till slut läger. Förvaringsläger. Och sen utrotningsläger.

Annie - det är upp till dej nu att stoppa en sådan utveckling. Du är politiker och vet att det oftast handlar om att välja mellan alternativ som man inte älskar. Nu gäller det : demokratisk mobilisering eller plattläggning för järnrörsfascismen? Vi tror på dej Annie, även vi som har problem med en del av dina superkapitalistiska kopplingar och nyliberala excesser.

Vi tror på din grundläggande humanism, och det är det det handlar om nu. Ska Sverige fortsätta som ett solidariskt och humanitärt värdsföredöme? Eller förtvina till ett noll-land som låtsas som om fascisterna är kompisar? Inte med dej Annie, kan du tänka dej att medverka till att homofoba, antifeministiska invandrarhatare får makt? Som hemma i Hörby? Vi måste utnyttja demokratin maximalt för att stoppa dem! Med dej, Annie, som statsminister kan vi göra det!"

Carl Schlyter på facebook
"Nej jag håller inte med! Hon kommer öka klyftorna, ge bankerna än mer fria händer, försvaga arbetsrätten så mycket hon klarar av, tillväxtekonomiskt fokus. Hon kommer gå med på miljöskatter men inte mer än vad vi gjort, trots våra höjningar har miljöskatternas andel av skatterna minskat under mandatperioden samt utsläppen endast minskat marginellt.

Vanliga människor med vanliga inkomster kommer förlora på hennes politik, i den mån de får mer pengar i plånboken kommer ökningen ätas upp av bankräntor. Klyftorna kommer öka och alla missnöjda människor har bara Sd och V att gå till vid en bred mittenregering. V har en begränsad maxpotential, så de kan nog inte bli mycket större än 12%.

Så blir hon statsminister kommer Sd vara de som vinner mest på det. Att välja henne för att stoppa dem är kortsiktigt, det bara försenar och förstärker Sd framgången. Det är den ABSOLUT sämsta av alla partiledare om man vill att högerpopulister inte ska växa. Grundproblemet i din analys är att tro att särskilt många av Sd:s väljare har fascistiska drag, de är missnöjda.

De markerar mot de andra partierna sitt missnöje. Sd:s väljare kan snabbt gå till andra partier om de bryr sig om de problem som folk på landsbygden har och det hot som ekonomisk/teknisk förändring utgör mot stora grupper människors yrkesliv.Mvh Carl"

Inga kommentarer: