< div id=”header ”>< / div>

lördag 20 oktober 2018

MP Halmstad räddar nämndplatser efter valet ihop med Alliansen !



Miljöpartiet i Halmstad får insyn i fyra nämnder och det ger alliansen två nämnder till för att slippa SD som vågmästare.

Sverigedemokraterna har fortsatt vågmästarroll i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Halmstad.

Politiskt har det ingen inverkan påstår Miljöpartiet. Men i praktiken har MP och Alliansen styrt Halmstad i majoritet under flera mandatperioder och är fortsatt ganska eniga om besluten. MP tappade ett mandat men förlusten är tunga ordförandeposter som nu partiet blir av med.

Men för Miljöpartiets del är dert nu att göra det bästa av situationen begränsa SD:s roll och själva kunna ha insyn för att påverka besluten.

Pressmeddelande MP Halmstad

"Precis som vi sa före valet, har vår ambition efter valet varit att försöka medverka till att hitta en majoritet som kan styra Halmstad de närmaste fyra åren. Vi har därför haft samtal och möten med alla partier i kommunfullmäktige, utom SD. Det har tyvärr inte varit möjligt att just nu hitta en majoritet.

Vi väljer att avstå från att delta i en politisk samverkan i minoritet, eftersom vi inte kan se hur någon av de båda minoritetskonstellationerna på ett bra sätt ska kunna genomföra sina förslag.

Vi väljer istället att enbart göra en valteknisk samverkan med de fyra partierna i Alliansen när det gäller sex av kommunens nämnder, byggnadsnämnden, hemvårdsnämnden, kulturnämnden, miljönämnden, socialnämnden och teknik och fritidsnämnden. Denna samverkan omfattar alltså enbart platser, inte några
politiska sakfrågor."

Inga kommentarer: