< div id=”header ”>< / div>

lördag 15 september 2018

Min analys över var jag står och hur jag upplever möjligheterna att påverka politiskt !



Ja vad gör jag nu när jag ser valresultatet framträda har jag inget eget liv?

Självklart har jag det. Var hos "jobbcoachen" i fredags och diskuterade framtid. Det finns två viktiga saker som hämmar just.

1) Jag har en skuldsanering som avskrivs 4 mars 2019. Det innebär att att inkomster över en viss nivå påverkar skuldsaneringen.

2) Jag har en överklagan gällande ett läkarintyg som inte har godkänts av Försäkringskassan som menar att det är Arbetsförmedlingens "skylighet" att se till att skaffa fram ett anpassat arbete.

3) Min boendesituation i dagsläget ett socialt kontrakt hos kommunen innebär restriktioner och regler i kontraktet men också vad jag får göra. Exempelvis får jag inte lägenheten mot annan lägenhet eller få eget kontrakt för just den specifika lägenheten.

Detta är vad jag har att hantera och förhålla mig till och ta vara på de möjligheter som finns.

Att ändå försöka se över vattenytan och ägna sig åt politiska uppdrag göra omvärldsanalyser tycker jag ändå är starkt. Jag har dock mött ganska liten förståelse bland de politiska partierna som stod vid valstugorna beträffande min privata situation. Inte minst hos de partier som kommer att bli representerade på olika nivåer.

Jag har trots detta tagit utmaningen och ändå röstat men helst hade jag sett ett Varbergsparti växa fram men anser inte att det var läge inför detta valet. Det var virrigt många partier ställde upp. Lokaltidningen HN och också Varbergsposten hade urusel bevakning.

Jag ser dock en möjlighet i gammelmedias vinklingar och det är att satsa ordentligt på sociala medier där jag känner mig förhållandevis stark. Inte minst för att jag har en bra bild av att vara med och byggt upp ett parti samt sett dess nedgång och fall (Miljöpartiet).

Jag har fått en bra bild av samtliga 11 partier som ställde upp i lokalvalet i Varberg och sett hur de kämpade eller inte kämpade för varje röst. Tycker samtliga partier får godkänt av mig vad jag än tycker om dem.

Jag kommer att fortsätta blogga men är också benägen att förändra och anpassa mig till ett nytt politisk landskap även om min egen privata situation är jobbig.

Inga kommentarer: