< div id=”header ”>< / div>

lördag 15 september 2018

Grattis Elisabeth Falkhaven till riksdagsplatsen för Miljöpartiet i Halland !



Eftersom jag huvudsakligen varit med i Miljöpartiet fram till två veckor före valet är det ändå intressant att följa hur väljarna uppfattade det.

Här i Halland tycks Elisabeth Falkhaven Hylte komma in i riksdagen och representera Miljöpartiet från Halland. Det är en hyfsat stor valkrets och trots ett skitval i Halland behåller ändå MP sitt riksdagsmandat.

Återstår att se i vilket utskott hon hamnar i också. Jag är inte jätteimponerad av valrörelsen och i Elisabeths egen valkrets Hylte åkte MP ur kommunfullmäktige.

Elisabeth Falkhaven har ändå gjort sig känd som en av gruppledarna i Region Halland och där skaffat sig en bra plattform internt inför valet.

Sett till personröster av de som ändå röstat på MP i riksdagsvalet kommer fram en intressant bild.

Elisabeth Falkhaven framstår inte som den självklara kandidaten.

Personröster Miljöpartiet Halland riksdagen

Markus Jöngren (Falkenberg) 222
Elisabeth Falkhaven (Hylte 212 invald till riksdagen
Ida Westin (Halmstad) 210
Stefan Edlund (Varberg) 193

Benägenheten att personkryssa verkade heller inte så stor bland de väljare som tog Miljöpartiets lista men ändå en indikation hur väljarna när de fick chansen kryssade. Nu återstår det svåra att göra verkstad i riksdagen något den avgångne ledamoten Agneta Börjesson totalt misslyckats med. Som tycks sovit sig igenom mandatperioden och som inte fungerade något vidare som draglok denna gången för Miljöpartiet i Halland.

Inga kommentarer: