< div id=”header ”>< / div>

lördag 21 juli 2018

SPI Välfärden hoppas på fokus äldrefrågorna i valrörelsen !


SPI Välfärden som jag räknat som utslagna inför på rets val stod på torget idag i Varberg.Som jag skrivit tidigare. Finns man inte på torget så är man inte med i valet.

SPI Välfärden har idag två mandat i kommunfullmäktige och tillhör oppositionen. Dras stora fråga har varit att vara mot varbergstunneln men nu när den är beslutad får SPI återgå till äldrefrågorna igen.

Jag lade en motion ihop med SPI om fria bussresor för förra valet 75+. Den har "gått igenom" nu i höstens budget i form av seniorkortet något S motionerat om och trots allt är det 50% uppslutning att använda sig av det kortet och dags att gå vidare.

SPI Välfärden vill utveckla det här med gratis resor även till skolungdomar samtidigt som de vill sänka gränsen för seniorkortet till 65 år. En mycket bra idé anser jag.

SPI Välfärden vill också få till stånd fler seniorbostäder och lyfta demensvården då det finns srtort behov av detta i kommunen.

Intressant är också att SPI vill tidigarelägga en pendelstation i Väröbacka något som det finns avtal att den ska anläggas först efter varbergstunneln står klar.

Det är ett axplock vad SPI går till val på och förutom två mandat i kommunfullmäktige har SPI en ersättarplats i kommunstyrelsen där avhopparen från SD Andreas Feymark sitter med som ordinarie. Dessa platserna får de sitta kvar på året ut hur det än går i valet.


Inga kommentarer: