< div id=”header ”>< / div>

fredag 20 juli 2018

Ringhals 1 och Ringhals 2 ska avvecklas senast år 2020 !



Spekulationer pågår nu om att en ev avstängning av kärnkraften innebär högre el-priser samtidigt som det mörkas att det hade krävt 1,7 miljarder i investeringar för att behålla Ringhals 1 och 2 efter 2020.

Enligt Vattenfalls hemsida går följande att läsa
"Drifttiden förlängs

Ringhals styrelse beslutade 17 november 2017 att förlänga drifttiden för Ringhals 1 och 2 till och med årsskiften 2020 respektive 2019. Detta för att Ringhals på bästa möjliga sätt ska utnyttja det bränsle som Ringhals 1 och 2 har till förfogande. Slutlig avställning blir därmed senast 31 december 2019 för R2 och 31 december 2020 för R1.

Frågor i och med inriktningsbeslut hanteras i projekt


Efter inriktningsbeslutet startades ett projekt på Ringhals för att hantera alla de frågor som en framtida stängning av ett kärnkraftverk innebär. Det handlar om frågor som rör personal och bemanning, tillståndsprocessen, finansiell optimering och anläggningstekniska frågor.

För Ringhals 3 och 4 kvarstår befintliga planeringsförutsättningar om drift i 60 år för de båda anläggningarna. "

Politisk finns en energiöverenskommelse mellan regeringen, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna. Den finns i PDF-fil här.

"Regeringen och partierna är överens om att Sverige ska ha ett robust elsystem med en hög leveranssäkerhet, en låg miljöpåverkan och el till konkurrenskraftiga priser. Det skapar långsiktighet och tydlighet för marknadens aktörer och bidrar till nya jobb och investeringar i Sverige."

Inga kommentarer: