< div id=”header ”>< / div>

tisdag 31 juli 2018

Miljöpartiet och Moderaternas miljöhyckleri i Aktuellt !



Det hölls en debatt i Aktuellt mellan Isabella Lövin (MP) och utmanaren till statsministerposten Ulf Kristersson (M. Frågan handlar om klimatet.

I en välformulerad blogg har Kent Holmqvist analyserat debatten vilket egentligen borde gjorts i sändning.

Ulfs tes ”Vi skall minska utsläppen, inte bara flytta dom utomlands”.

Helt logiskt kommer Kent Holmqvist fram till slutsatsen : Det hjälper inte att flytta utsläppen utomlands. Men helt enligt den logiken så borde Sverige införa importförbud från alla länder som inte har noll utsläpp 2045. Annars så flyttar vi bara Sveriges utsläpp utomlands

Kents tes som ifrågasätter: "Har flygskatten någon effekt?"

Så länge inte konsumtionen minskar ja flyget i detta fallet vad spelar det för roll då?... och om dessutom en del av flygresandet görs i angränsande länder typ Kastrup i Danmark , längre flygresor via Tyskland vad är det då för nytta med? Inrikesflyget drabbar vissa flygplatser som i stort stt bärs upp av stöd från privat näringsliv, kommuner och regioner.

Som Kent påpekar vill gärna Miljöpartiet sektorisera utsläppen och kalla dem för industriutsläpp, flyget MÅSTE ta sitt ansvar för sina utsläpp bla bla bla och turistnäringen som bidrar till en mångdubbling av utsläppen bara i min kommun på sommaren ska vi ANDRA åretrunboende kompensera detta i skolor, industrier, ta bussen eller hur är det tänkt?

Kents slutsats är att vi måste få ner den totala konsumtionen sluta se tillväxten som något enbart positivt utan relatera det till de eventuella mål vi vill uppnå annars blir det bara miljöhyckleri av alltihop.

Isabellas tes som är för samma som Ulf att målet ska nås 2045 ”Vi är inte emot marknadslösningar, vi har industrin på vår sida”.

Där har vi teorin om den gröna tillväxtern
att bara utvecklingen visar vägen så blir allt bättre och effektivare, lönsamt och det fixar sig 2045. Jag vill göra invändninhgen vilken jävla industri har Miljöpartiet med sig? Uppenbarligen har MP med sig alla globala kapitalistiska företag som gör precis som de vill med världsekonomin.

Jag skulle vilja lägga in en aspekt till
. det finns ett parisavtal , det finns en klimatlag, det finns åtaganden inom EU och det finns konkurrens om väljarna som jag uppfattar som klimatsmarta men också är konsumenter.

Jag tror Isabella Lövin (MP) skulle bli en alldeles utmärkt klimatminister i en moderatled regering med Ulf Kristersson för i praktiken är det detaljer som skiljer ingen avgrund. Avgrunden står vi kritiker som ifrågasätter tillväxten , konsumtionssamhället samt förstår att vi inte kan ha något idealistisk ekosamhälle Bullerbyn utan lever i en GLOBAL värld där klimatfrågan är ett allvarligt problem.

Vi kommer inte att lösa klimatfrågan denna gången heller i höstens val. Det känns väldigt långt till 2045 för närvarande och Klimat NU verkar ha fastnat i att få behålla flygskatten inget annat i hösten val.

Inga kommentarer: