< div id=”header ”>< / div>

tisdag 31 juli 2018

Förtätningshysteri råder i centrala Varberg !



Något som verkar gemensamt för samtliga nästan representerade fullmäktigepartier i Varberg är att de värnar om de besuttna när det gäller att ockupera centrumbebyggelsen i Varberg med något de kallar förtätning.

Det gör i och för sig inget nu när några partier upptäckt att det går att erbjuda livsutrymme från otrivsamheten utanför #Varberg på landsbygd och serviceorter så kan de rika och välbesuttna trängas här inne i stan nära stadens puls. 🤔

Önskar följande insändare publicerad under Ordet är Fritt i HN.


Även om jag inte kandiderar inför valet kan jag ha åsikter om politiken i Varberg och dess stadsutveckling.

Det talas om förtätning, bygga bostäder och vara varsam med stadens karaktär.Jag ser väldigt mycket som rena floskler och valpropaganda från vissa partier om de går ut med detta. Jag ska ta några exempel finns säkert fler:

#Västerport
som en gång var planerad för att staden skulle växa västerut när barriären som järnvägen skapat lades i tunneln. Det är planerat som en rikemansstadsdel för göteborgspendlare och för att få ekonomi i det hela läggs in ett storhotell passande nog nära stationsområdet.

#Falkenbäck som skulle bli byggt med hyresrätter ska nu få hälften bostadsrätter då detta aldrig tycks mättats trots Lorensberg och nu senast Krukmakaren som färdigställs med nya exklusiva bostadsrätter..

#Åkaren en gång ett kvarter för de som kommit på sned och någonstans att ta vägen. Ej bebyggt än men borde vara lämpligt för trygghetsbostäder för äldre. Men till vilka hyror?

#Mästaren bostadsrätter och vilka priser kommer varbergsbon som vill bo där att få betala? Ja inte är det 4000 kr som jag betalar för min tvåa 59kvm i samma kvarter för en hyresrätt.

#Kvarnliden ja det skulle bli ungdomsbostäder och hur många exklusiva ungdomar ska in där för hyrorna kommer inte att bli billiga i nyproduktion och i centralt läge. En annan undran blir det några träd kvar och gröna ytor när allting blir färdigt?

Pierre Ringborg
, Varberg
politiker under avveckling

Inga kommentarer: