< div id=”header ”>< / div>

onsdag 11 juli 2018

Klimatfrågan och algblomningen i Östersjön upphör inte för att politikerna tar semester !


!

Turismens koldioxidutsläpp är fyra ggr större än tidigare beräkningar.

Studien som publicerats i Nature Climate Change visar också att utsläppen har ökat – från 3.9 gigaton koldioxid 2009 till 4.5 gigaton 2013.

Forskarna har i denna studie tagit hänsyn till hela resan – från hemmet till destinationen, produkterna som köpts, mat och dryck, lokala färdmedel och resan hem igen.

"Det nya sättet att beräkna visar att turismen idag står för åtta procent av världens växthusgaser. Det är fyra gånger mer än tidigare uträkningar. Då har utsläppen beräknats stå för mellan två och en halv till tre procent. "

Jag läser om lägsta syrehalterna på 1500 år i Östersjön och vad gjorde Isabella Lövin och ungdomsspråkröret Hanna Lidström i Almedalen?

Ja det var något om torkan och vädret och hur vi ska bygga upp ett hållbart jordbruk för självförsörjning som försörjer oss. Jordbruket är en del av orsaken och köttkonsumtionen måste minska. Detta när bönder talar om nödslakt och vi måste köpa svensk kött.

Jag själv äter mest fågel och fisk nu i juli samt mycket frukt och grönsaker (säsong). Jo vad fick reda på mer i Almedalen? Jo att det i Isabellas familj fanns en miljöbov. Ungdomsspråkröret Hanna Lidström skulle åka på semester till Portugal sas det i Almedalen Vi får hoppas det går höghastighetståg dit. Trevlig semester

Inga kommentarer: