< div id=”header ”>< / div>

onsdag 27 juni 2018

Jämställdhet - vem bryr sig när varumärket Varbergs Bois är i kris?!


Det som gäller i kultur- och fritidsnämnden i Varberg är jämställdhet som en av riktpunkterna i Varberg när olika bidrag delas ut.

I kommunstyrelsen gäller tydligen inte detta för varumärket Varbergs Bois när kommunen går in och stöttar med en halv miljon. Om de ändå hade haft ett slagkraftig damlag.

Jag kan bara konstatera att det är ett renodlat hyckleri det här med jämställdhet om det inte omfattar andra nämnder och styrelser i kommunens verksamhet utan enbart kultur- och fritidsnämnden.

Kommunen har beslutat nyligen att tillsätta tre kommunråd efter valet och av naturliga skäl faller därmed jämställdheten bort. Som lök på laxen har Miljöpartiet i Varberg som säger sig driva jämställdhett som ev sina huvudfrågor tre i en styrelse inga ersättare i den.

Nog märks det att F! inte ställer upp i kommunvalet. Det finns inget intresse att driva jämställdhetsfrågor men fint gjort att kommunen instiftat jämställdhetspris. Annars hade det varit klent. Vem fan bryr sig förresten om jämställdhet när vi har hbtq att tänka på också? Då kvittar det väl.

Inga kommentarer: