< div id=”header ”>< / div>

lördag 30 juni 2018

Jag granskar partierna i Varberg - idag om flyktingar och tiggeri !



Vår kommun ska ta emot färre flyktingar?

Vad tycker partierna?

Mycket bra förslag tycker Sverigedemokraterna "Sverige behöver ett flyktingstopp och det påverkar även kommunerna positivt med ett sådant.

Ganska bra förslag tycker SPI Välfärden "Vi har dåligt med bostäder, vi bygger så det knakar, men kanske inte rätta lägenheter (hyresrätter)"


Min kommentar:SD och SPI står för flyktingmotståndet i enkäten men i praktiken är det bara SD som står för detta om man följer partierna i kommunfullmäktige

Ganska dåligt förslag anser Moderaterna "Sveriges kommuner måste hjälpas åt med att ta emot de flyktingar som landet har. Tydliga regelverk för hur många som Sverige kan ta emot är det viktiga. Varje kommun får då ta sin del av ansvaret."
Kristdemokraterna "Vi är för en jämnare fördelning av flyktingar mellan landets kommuner men negativa till en tvingande lag."
Socialdemokraterna"De flyktingar som kommer till Europa skall fördelas mellan EU länderna efter storlek. Det innebär totalt sätt, precis som det är idag, att Sverige tar emot betydligt färre flyktingar än under 2015-2016, men den andel som kommer till Sverige skall fördelas mellan alla kommuner. Detta ger absolut bästa möjlighet till integration och arbete vilket gynnar både samhället, våra företag och den enskilde."

Mycket dåligt förslag tycker Centerpartiet"Kommunen ska ta emot de flyktingar som anvisas ifrån staten och dessutom hjälpa ungdomar som fyllt 18 att stanna kvar för att kunna fullfölja sina studier och behålla sina nätverk."
Liberalerna"Asylrätten är viktig och alla kommuner ska göra sitt."
Vänsterpartiet"Vi har visserligen svårt med bostäder till inflyttade överlag, men Varberg har inte tagit emot många flyktingar/ensamkommande barn så vi har en del kvar att leva upp till."
Miljöpartiet

Det framgår av enkäten att C, KD, L, V och MP vill kunna ta emot fler flyktingar utan konsekvenserna att grupp kan sällas mot andra svaga grupper. I stort sett finns det en klar majoritet idag att klara av det mottagande som staten anvisar utan krav på ersättning från staten. Vilket det blir i långa loppet då vare sig bostäder eller jobb kommer att räcka till.


Tiggeri ska förbjudas i vår kommun

Vad tycker partierna?

Mycket bra förslag tycker Sverigedemokraterna "Det handlar om att störa ut verksamheten och de strukturer som leder till människohandel. Att göra ingenting är att stärka människohandelns aktörer i Sverige. Sverigedemokraterna Varberg är motståndare till människohandel."
Ganska bra förslag anser Moderaterna"Bör bli ett nationellt förbud."
SPI Välfärden"Inga EU-medborgare skall behöva lämna sitt land för att tigga. Rumänien och Bulgarien skall ta hand om sina medborgare"

Min kommentar: I praktiken är det bara SD som står för detta då de vill ha förändring i lokala ordningsstadgan i en motion.

Ganska dåligt förslag säger Socialdemokraterna"Kommunen skall jobba för att minimera tiggeri genom att skapa förutsättningar för var och en att jobba och försörja sig själv. Att förbjuda tiggeri är inte rätt väg att gå."

Mycket dåligt förslag säger Centerpartiet"Att förbjuda tiggeri löser inte kärnfrågan utan gömmer bara problemet. Tiggarnas hemländer måste ta ansvar för sin befolkning och ge dem förutsättningar till ett gott liv i hemlandet."
Liberalerna
Kristdemokraterna"Tiggeri är inte en långsiktig lösning vid fattigdom. Initiativ att hjälpa till arbete i hemlandet görs och bör stödjas nationellt. Hjälporganisationer av olika slag gör stora insatser och bör stödjas. Svenska initiativ har tagits för att påpeka hemlandets ansvar för sina medborgare."
Vänsterpartiet"De är en mycket svår fråga varför vi har tiggare som man inte löser genom att kriminalisera tiggeriet ute på stan. För det är även tiggeri när TV sänder välgörenhetsgalor till förmån för..... handen på hjärtat - vad är det som stör oss?"
Miljöpartiet"Det går inte att lagstifta bort fattigdom genom att förbjuda människor att be om hjälp. Det skulle bara förvärra situationen ytterligare för redan svårt utsatta människor"

Min kommentar: För några år sedan när jag ställde fråga om detta i kommunfullmäktige svarade socialnämndens ordförande att de erbjuder tiggare hjälp med enkel resebiljett hem. Frågan är om de inte borde starta ett kommunalt charterbolag för därefter har strömmen hit av tiggare ökat och problemet har vuxit vart de tar vägen på nätterna.

Inga kommentarer: