< div id=”header ”>< / div>

torsdag 12 april 2018

Kommunisterna i valet i Varberg kommer att räknas som vinnare oavsett valutgången !

Ja nu går det att se valsedlarna på Valmyndighetens hemsida. Jag ska börja med att granska de partier som ställer upp i Varberg och titta de deras listor. Jag börjar med första utmanare Kommunisterna i Varberg som inte ställt upp tidigare på väldigt många år.


Listans längd: 24 namn får säga vara mycket starkt för ett parti som ställer upp inför valet utan de andra partiernas partistöd och ekonomiska försprång som de tilldelat sig själva.

Om man räknar med att K är nöjda med att de får ett mandat så anser de att spärren att komma in är alltför hög men det är den ju för alla. Det som kan skrämma bort folk i valet är att de heter Kommunisterna vilket ger association till förtryckare och diktaturer.

Lokalt är de kända som aktivister mer än som dagspolitiker och är amatörer i sammanhanget. Å andra sidan behövs partier som avviker och kan få in andra frågor i det stela kommunfullmäktige idag.

Det "förborgliga" som skett med S och V vill K motverka har en mer ortodox syn på hur klasskampen ska utformas. Det märks på listan att det finns många ärrade kämpar som gått med i demonostrationer, samlat in namn och inte minst sålt deras tidning Proletären till förbipasserande på stan. Oavsett vädret kan de stå där. De visar ett benhårt engagemang ideologiskt och har nu upptäckt att de kanske borde ställa upp i val också.

Än så länge uppfattas inte Kommunisterna som ett hot men med deras röster OM de fick kf-plats skulle de kunna spräcka Alliansen+ MP:s absoluta majoritet. Skulle de inte komma in kommer hela vänstern att prata om splittring och en förlorad chans att kunna spräcka den. Å andra sidan är hela röda sidan beroende av SD för att göra det och dem skyr de som pesten. Främst ett dilemma för socialdemokraterna.

Oavsett hur valet går kommer Kommunisterna att framstå som vinnare då alla deras röster räknas som plus i detta valet.

Inga kommentarer: