< div id=”header ”>< / div>

fredag 13 april 2018

SPI Välfärden ett vågmästarparti som saknar riktig profilfråga inför lokalvalet i Varberg !


SPI Välfärden har idag två mandat i Varbergs kommunfullmäktige. Med hjälp av SD fick de dessutom en ersättarplats i kommunstyrelsen efter förra valet.

SPI Välfärdens profilfrågor i Varberg är 1.) Varbergstunneln att stoppa den. 2.) Äldreboendefrågor där de haft en motion uppe om Tubberödshus 3) Att få igenom en motion (ihop med mig) om gratis buss för 75+ (gick igenom i höstbudgeten).

Oklart är vad SPI denna gången kommer att gå till val på. De är ganska beskedliga i kommunfullmäktige och flera partier har äldre människor med på listorna och de har inte monopol längre på att driva de frågor de drivit. SPI ställer förutom i Varberg upp i Hylte och i Halmstad med listor.

Listan känns ganska tunn också utan "mersmak". Eftersom SPI idag tillhör oppositionen och inte majoriteten så är deras röster viktiga att spräcka Alliansen+MP:s absoluta majoritet. Jag befarar att de kommer att få svårt att komma in i kommunfullmäktige denna gången och att de är på väg ut. Eftersom SPI kallar sig ett blockobundet parti är det också oklart vart deras forna väljare tar vägen om de inte röstar på SPI.

1.Lennart Liljegren, Senior, Varberg
2.Anita Svensson, Sjuksköterska, Varberg
3.Margareta Käll, Pers.ass., Åskloster
4.Arne Richardsson, Ingenjör, Varberg
5.Rosemary Liljegren, Senior, Varberg
6.Göran Karlsson, Brandmästare, Tvååker
7.Ingvar Ohlsson, Egen Företagare, Valinge
8.Jan Käll, Senior, Åskloster
Skicka en kommentar