< div id=”header ”>< / div>

söndag 11 mars 2018

Vi kommer att få en valrörelse lika (o)intressant som mello.


Valrörelsen kommer att bli lika förutsägbart som Mello

En tävling som är avgjord långt innan och bestämt av expertkommentatorer som Marcus Oscarsson på Tv4 och Mats Knutson på SVT. Sedan fördjupade kommentarer av ledande journalister på de stora drakarna och de opinionsinstitut som dyker upp däremellan.

Uppenbarligen har det sovrats bra i valberedningar i partierna för att få fram tillräckligt slagkraftiga och slätstrukna gäng som passar in i mediabilden. Ja jag skriver mediabilden för nu kommer det an på oss VÄLJARE att sålla ut vad som är värt och inte värt att lägga röster på.

Självklart lägger vi inte bara röster på PARTIER det är detsamma som att överlåta till partiledarna att avgöra. Det är tre olika nivåer RIKSDAG, REGION/LANDSTING och KOMMUN som kan se lite olika ut och om det är ett val så behövs väl inte läggas ut tre valsedlar.

Sedan har vi det här med standardbilden som bl.a, SCB mäter i sin stora mätning. Region, kön, ålder, yrken,studerande, inkomst och det där. Du måste ju fållas in i en kategori sedan behöver du knappt tänka eller då du kanske borde tänka.

Så har vi det här med VIKTIGASTE VALFRÅGAN och vilka blir det och vad tycker du själv och var står partierna? Va fan är inte medborgarlön/basinkomst med för?

Huvuddragen i valet kommer att vara helt klart redan sex månader före valet och det går ju inte. Det ska drivas en valrörelse också och frågan är om vi själva orkar med dem för de kandiderade politikerna kommer inte att göra det.

Lugn det sköts av REKLAM massvis med reklam och UTSPEL från partierna. MEDIA hänger på och glöm inte SKANDALER är ett inslag med AVSLÖJANDEN allting som kan påverka. SOCIALA MEDIER ger naturligtvis driveffekt och där gäller det att vara med och driva på.

Själv kör jag stenhårt en månad till sedan börjar valrörelsen men då är i stort sett allting klart hur det går. Mitt tips Regeringen faller för hur ska de klara av att hämta upp det opinionsläge de tappat sedan förra valet då de var pigga och fräscha att ta över efter Reinfeldt och med hjälp av en DÖ-uppgörelse?

Hmm detta var en märklig sajt har SD köpt den? Kolla här
Skicka en kommentar