< div id=”header ”>< / div>

måndag 12 mars 2018

Varför bry sig om SD Halland i regionvalet - Halland med allianstyre ihop med MP har Sveriges kortaste vårdköer !När Sverigedemokraterna som nu vuxit sig starka i storlek i Halland skulle ta lista på sin nomineringsstämma i helgen hade det lagts fram en alternativlista förutom valberedningens förslag.

Istället för Sara -Lena Bielkö Falkenberg var det föreslaget att listan skulle toppas av Erik Hellsborn Varberg. Båda två stod som undersköterskor i föregående val det som skiljer är orten och att i Halland är vi väldigt noga med att se vilken ort någon kommer ifrån när vi röstar.

Sverigedemokraterna har idag sju mandat i Halland och gjorde en rejäl framryckning med fyra mandat valet 2014. SD hade hela 32 kandidater på regionlistan alltså ingen brist på namn att täcka upp listan.

Förutsättningen för att SD ska göra ett bra resultat även i detta valet finns också då de själva satt sjukvården som viktig fråga.

Nu förlorade alternativlistan inget konstigt med det. En petad riksdagspolitiker Bielkö som redan förra valet var rankad etta i Halland sopade lätt undan kommunpolitikern Hellsborn som nyligen avgått som den lokala ordförande i SD Varberg..

Det som uppstått därefter är en prestigekamp mellan olika falanger som var för sig inte är nöjda med varandra och det märktes i ordförandevalet där kungsbackapolitikern Stefan Jagnert Kungsbacka slog utmanaren från Varberg Andreas Feymark på en ordentlig poängseger 124-51 vad gäller Distriktsordförandeposten.

Nu spelar det ingen roll hur det går i valet i Halland: Styret i Halland är redan givet Alliansen + Miljöpartiet kommer att styra som vanligt vilket de gjort de senaste 25 åren. S sitter som beskedlig opposition men är med på det mesta som majoriteten föreslår. Tillkommer de partier som på något sätt vill markera någon form av missnöje i någon fråga. Det kan vara Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna. Men det finns de i majoriteten som gärna vill profilera sig också och gör det.
Skicka en kommentar