< div id=”header ”>< / div>

tisdag 27 februari 2018

Miljöpartiet allt närmare att få lämna både regeringen och riksdagen !


För ett år sedan skrev jag om Miljöpartiets kris och hur det påverkar Halland.

"Vi som bor i de västliga delarna och kanske bitar av Stockholm kanske inte ser det perfekta att orientera MP i rödgrönt. Det är till höger vi måste ta väljarna från i Halland främst centern."

Ja vad har hänt på ett år då?

I Aftonbladet påstås att Miljöpartiet inte varit tillräckligt tuffa mot S i sina uppgörelser men målet har ju varit att bli ett annex till S? Det är med hjälp av stödröster från S som är enda chansen för Miljöpatiet att klara sig kvar i riksdagen totalt sett över landet.

I Halland är det troligt att Miljöpartiet inte får något riksdagsmandat alls. Sätter man företrädare i topp som har BRA samarbete med alliansen hamnar dessa i dubbelt dilemma. Vilka ska de ha BRA samarbete med i regeringen och framförallt va tänker de driva för politik?

Läs vad Torbjörn Sjöström VD för Novus skriver i sin analys.

"Miljöpartiet är värt att nämna också, även de balanserar på 4% spärren, även om de ligger på rätt sida. Men om dom kan få stödröster från de andra rödgröna partierna verkar mindre troligt. De hotas också av FI som inte är stora nog att särredovisas (ett parti behöver över 2 % i tre månader). Men samtidigt står de för en majoritet av rösterna i gruppen ”övriga"

Det är ju så i en valrörelse att partierna har inte monopol på att få röster från ett läger. Det gäller att förklara för väljarna VARFÖR de ska rösta på just dem. För Miljöpartiet står det och faller om nuvarande regering sitter kvar med centerns stöd. I annat fall kan Miljöpartiet säga tack och adjö.

Inga kommentarer: