< div id=”header ”>< / div>

måndag 26 februari 2018

Spelet bakom "kuppen" på nomineringsmötet där Elisabeth Falkhaven och Stefan Edlund blev toppduo på MP Hallands riksdagslista !



MP Hallands valberedning kan man säga kapsejsade med sin bedömning gällande riksdagslistan i Halland. Det var inget fel på nomineringarna men hur kunde man missbedöma vilka som skulle ta de två översta platserna?

I valberedningens förslag stod Hans Leghammar och Lena Angviken etta respektive tvåa. Den som ser hur listan slutligen blev ser att Hans Leghammar inte finns med på listan alls och Lena Angviken är nedpetad till en sjätteplats.

Stefan Edlund stod för övrigt inte med i valberedningens förslag alls. En valberedning hat tidspress på sig och kan som säkerhet också ha ett provval men detta ville inte valberedningen i MP Halland pröva utan var så säkra på sin sak att det inte behövdes.

Frågan är varför inte Stefan Edlund fanns med alls på riksdagslistan iaf som utfyllnad utan lät sig nomineras först på nomineringsmötet? Hur kom det sig att en sådan sen nominering resulterade i en säker andraplats på nomieringsmötet? När ombuden hade sina förmöten var det endast Varberg som visste att Stefan Edlund tänkte kandidera ifall Elisabet Falkhaven tänkt kandidera som etta.


1 Elisabeth Falkhaven, Hylte
2 Stefan Edlund, Varberg
3 Markus Jöngren, Falkenberg
4 Nejla Arica, Halmstad
5 Clas Rosander, Kungsbacka
6 Lena Angviken, Laholm
7 Ida Westin, Halmstad
8 Samuel Lindh, Varberg
9 Susanne Råbius, Falkenberg
10 Thomas Lundberg, Kungsbacka
11 Eva M Larsson, Laholm
12 Ola Nilsson, Halmstad
13 Tove Bergman, Halmstad
14 Anders Wirdheim, Halmstad

Inga kommentarer: