< div id=”header ”>< / div>

tisdag 13 februari 2018

Förundersökning inledd om förtal inledd som drabbat fd miljöpartistisk riksdagsledamot !


En förundersökning har nu inletts om förtal där en fd lokalpolitiker anklagade Stefan Nilsson riksdagsman i Sveriges riksdag och invald för Miljöpartiet för att ha gjort saker.

Stefan Nilsson har varit helt oförstående till de anklagelser som riktats mot honom och lämnade Miljöpartiet.

"Stefan Nilsson sitter i riksdagen och var tidigare en av partiets främsta företrädare i Stockholm. När han i november förra året tvingades lämna alla sina politiska uppdrag, ska han inte ha fått veta vad han anklagades för mer än att händelserna ska ha utspelat sig på Stockholmsavdelningen för flera år sedan.

– Det de sa var svepande anklagelser. Inga personer, inga händelser och ingen tidpunkt, säger han.

Under mötet ska Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind ha sagt att han hade uppträtt gränslöst och att det saknades förtroende för honom i partiet."

Det var under #metoo-fokuset som blickfånget uppmärksammade Stefan Nilsson och det började bli för jobbbigt för Miljöpartiet att ha mediadrevet riktat mot honom som en av partiets företrädare.

"Riksdagsledamoten pekas ut för att ha gjort ovälkomna närmanden mot unga kvinnor, vilket Dagens Nyheter avslöjade på måndagen.

Det finns ett antal vittnesmål av personer som känner olust i hans närvaro. Det finns uppgifter om gränsöverskridande beteende och också om en kränkning som ska ha ägt rum, säger partisekreterare Amanda Lind.

På tisdagen uppmanade Miljöpartiet Stefan Nilsson att lämna alla sina politiska uppdrag. Men Stefan Nilsson väljer att inte lämna sin plats i riksdagen, utan lämnar istället partiet"
Skicka en kommentar