< div id=”header ”>< / div>

torsdag 11 januari 2018

Vad händer i Miljöpartiet?


I Norrköping verkar det vara lätt att gå över från Miljöpartiet till Sverigedemokraterna. Linda Nilsson fd. Koskinen, tidigare Miljöpartiets ordförande i Norrköping har bytt parti och är numer medlem i Sverigedemokraterna

I Miljöpartiet verkar det också vara lätt utan prövning att bli av med äldre uvar som inte passar in i det NYA MP.
"Riksdagsledamoten Stefan Nilsson anklagades för ovälkomna närmanden och tvingades lämna sina uppdrag för Miljöpartiet tidigare i höstas."

Jag själv var ifrågasatt ett tag och hamnade i hetluften betalade inte medlemsavgiften men behöll mina uppdrag. Det är inte helt lätt att vara politiskt aktiv i synnerhet i Miljöpartiet som har låg tolerans mot oliktänkande och att ha andra åsikter än mainstream.

I SD har de krav på att inte finnas i brottsregister och hos Kronofogden det gäller att inte ha betalningsanmärkningar för den som tror att det bara är att gå till SD. Dessutom en "nolltolerans" vad gäller rasism och annan skit som Inte Rasist- Men spinner på.

Vad gäller Miljöpartiet är det mediadrev som föranleder anledning att få bort förtroendevalda. MP är extremt rädda för dålig publicitet och konstigt nog inte har en partitidning eller något öppet organ inom sociala medier att diskutera på.

Invandrare , kvinnor och ungdomar verkar ha haft någon slags gräddfil i MP. Skepsisen har varit mot äldre män i synnerhet oavsett erfaremhet i partiet. Det finns en regel att sitta längst tre mandatperioder på sammma post. Men det går ju för politiker att rotera runt i all oändlighet och byta uppdrag för den som bitit sig fast.

Sidorganisationer borde egentligen inte funnits i MP. Alla skulle vara lika välkomna. Sidorganisationer behövs dels för att få ut bidragen som ges till sidoorganisationer speciellt ungdomar och i Miljöpartiet ges ungdomar en särskild gräddfil då det är där MP har bestämt att ha sina kärnväljare mellan 18-29, helst studerande och akademiker.

Om det ska lyftas någon kategori i ett parti så är det väl att fånga in dem i gänget och utan att kvotera in folk. SD som anses vara de vita kränkta männens parti måste med öppna armar välkomna när en som varit ordförande i Miljöpartiet gör en direktövergång till SD. Dessutom en kvinna. Jag frågar mig vad händer i Miljöpartiet?
Skicka en kommentar