< div id=”header ”>< / div>

fredag 12 januari 2018

Andreas Feymark från Varberg lär ha stor chans att slå sig in på Sverigedemokraternas riksdagslista !


Hallands Nyheter slår på stort och skriver om att Andreas Feymark (SD)kandiderar till riksdagen.

Eftersom jag ser allt från Varbergs-nivån får jag bedöma hans möjligheter efter detta.

Idag har S en rksdagsledamot Adnan Dibrani och Jörgen Warborn för M som båda har goda möjligheter att återväljas till riksdagen.

Förste utmanare om man får kalla det så är centerns Harald Lagerstedt som står som god trea på Hallandslistan men där centern med ett gott resultat kan högst räkna med två mandat i Halland. Kryssen på Harald kan dessutom blir bortkastade och kan lika gärna gynna den som står tvåa från Falkenberg.

Vad gäller Andreas Feymark (SD) handlar det inte så mycket om vad hans eget distrikt tycker då Sverigedemokraterna har en rikslista där Andreas lika gärna kan bli invald i en helt annan valkrets. Dessutom är de namn som SD i distriktet föreslår inte slagkraftiga nog att slå sig in på en rikslista. Det bör rimligen bara vara Andreas som har chansen.

Sara-Lena Bielkö som sitter på Örebromandat och är från Falkenberg lär ha fullt upp att bygga upp sin lokala organisation som sumpat bort vågmästarrollen de fick i kommunen efter valet. Hon bör inte längre kandidera till riksdagen om SD gör rätt.

I övrigt kommer SD enligt uppgift att ha en betydligt större lokallista än vad som var fallet inför 2014 i Varberg. Det finns utrymme för någon att ta över efter Andreas Feymark om det skulle bli fallet. Denna lista är inte klar än.

I övrigt verkar Miljöpartiet i Varberg skänka bort sina röster till centern i riksdagsvalet. Har man inget bättre än Samuel Lind på listan placerad i mitten med merit hamn- och gata utan större politisk erfarenhet lär det bli ett lätt byte för C att ta röster från MP. MP och C samarbetar både lokalt och i regionen och några åsiktsskillnader har jag inte märkt bland dessa samarbetspartier.

Stefan Edlund som är gruppledare i både regionen och lokalt i kommunen för MP kandiderar inte längre på riksdagslistan men uppger att samarbetet med Alliansen och MP fungerar förträffligt.

Inga kommentarer: