< div id=”header ”>< / div>

söndag 14 januari 2018

Tyska klimatmål skjuts upp !


Det misslyckades med att bilda en Kenya-koalition mellan CDU och de mindre partierna liberala FDP och De Gröna efter tyska valet. Nu återstår för CSU/CDU att finna en majoritet hos tyska socialdemokraterna SPD. CSU finns i Bayern men inte i de andra delstaterna.

SPD är inte så pigga att sitta i regering efter sitt bakslag och har tvingat Angela Merkel till förhandlingar. SPD brukar vilja ha medlemsomröstning för att godkänna en sådan här stor uppgörelse. Troligen blir det så nu också.

En fråga som är viktig för De Gröna är klimatfrågan och nu när de inte finns med i förhandlingarna längre ser de ev blivande regeringspartierna anledning att rucka på målen.

Ur Supermiljöbloggen

"Sedan Angela Merkels krist­de­mo­kra­tis­ka parti CDU inte lyckats komma överens med li­be­ra­ler­na och de gröna har partiet nu lyckats enas med so­ci­al­de­mo­kra­tis­ka SPD om en rad politiska frågor för att snart kunna bilda en re­ge­rings­ko­a­li­tion. Tyskland hade sitt val i november, men ännu har ingen regering kunnat bildas.

I de svåra för­hand­ling­ar­na mot en re­ge­rings­bild­ning verkar inte kli­mat­må­let på 40 procent ut­släpps­minsk­ning­ar, som ut­tryck­tes innan valet, ha varit heligt. Enligt dokument från för­hand­ling­ar­na som kommit ut till tyska medier ska de både partierna ha enats om att skjuta upp kli­mat­må­let. Ut­släpps­minsk­ning­ar på 55 procent till 2030, som också tidigare lovats, verkar dock ligga kvar"

Tysk regering närmare GP

Inga kommentarer: