< div id=”header ”>< / div>

onsdag 3 januari 2018

Hans Leghammar föreslagen som etta på riksdagslistan för Miljöpartiet i Halland - stämman 21 januari avgör !


Hans Leghammar
vill göra riktig comeback och är en av dem som varit med från början i Miljöpartiet. Jag minns honom som dragloket i lilla Hylte när vi startade upp där. Jag var inbjuden som informatör på den tiden och Hans jobbade som slöjdlärare. Ursprungligen kommer han från Helsingborg.

Nu vill han kandidera som förstanamn på Miljöpartiets hallandslista. Han var den förste riksdagsledamoten för MP i Halland.

1991 åkte Miljöpartiet ur riksdagen och Hans lämnade politiken helt. Det känns ganska otroligt att Hans efter många år i träda från politiska uppdrag ändå åtog sig jobbet som valsamordnare i MP Halland inför valet 2014.

Hans blev hårt kritiserad då han också stod som förstanamn på regionlistan och enligt min mening ganska motarbetad av partikamrater när poster fördelades i regionen. Mycket var att Hans vill tänka nytt, förändra vissa strukturer och hans politiska bas är ändå att vara ordförande i Miljöpartiets lokalavdelning i Halmstad.

Hans Leghammar är ordförande i Halmstadsnämnden inom Region Halland och ledamot i driftnämnden för närsjukvård. Han har också varit ordförande i en SKL-beredning om barns och ungas hälsa.

Nu ska MP valbredningens förslag bekräftas på en distriktstämma avgöras i Falkenberg den 21 januari. därefter blir officiellt om Hans lyckas ta ytterligare ett steg i sin comeback. Då återstår riksdagsvalet och enligt min mening är det bara Hans Leghammar som kan vända den negativa trenden för Miljöpartiet i Halland ingen annan.

Inga kommentarer: