< div id=”header ”>< / div>

fredag 29 december 2017

Varbergs partiledare betygsätts år 2017 !


Årets kommunråd

Lotta Stenkil

Lotta leder en fempartikoalition mycket skickligt. Hon får igenom allt. Krånglar det i den egna alliansgruppen kan man ju stödja sig S inte dåligt. Hon har lotsat igenom en budget än en gång utan att behöva höja skatten. Varbergs absolut skickligaste politiker utan någon som helst konkurrens !

Årets onödigaste kommunråd

Jana Nilsson

Jana tog upp närmare en timme i fullmäktige för att rädda en giftfabrik i kv Renen. Det gjorde han förgäves ingen folklig fråga direkt och Alliansen med massivt stöd från MP och SD krossade Jana i kf som var helt frånvarande då beslutet togs om rivning. Jana återuppstår som majoritetspolitiker i en insändare i en fråga där det knappast finns någon opposition: Västerport ihop med Lotta Stenkil. Jomen den insändaren kunde Lotta skrivit själv. Bedriften att vilja höja skatten fick heller inget större gehör i budgeten. S hade inte ens med sina övriga oppositionspartier bakom sitt eget budgetförslag.

Årets budgetvinnare !

Pierre Ringborg och Eystein Stig.

Ja äntligen fick vi igenom vår motion om att seniorkort ska införas i Varberg med gratis bussresor för 75+. Dessutom i ett ändrat system med zoner så de kan åka till Gekås och handla också.

Årets oppositonsledare

Andreas Feymark

SD öser in motioner och får avslag på det mesta men lyckas stödja bra S-motioner som hade kunna få en en annan utgång om inte Alliansen och MP haft majoritet. SD lägger egna budgetar och även om jag inte delar allt innehåll i den så är SD ändå än så länge ett trovärdigare oppositionsparti än S. De är ju emot invandring, de är emot tunneln, de vill bygga kärnkraft, de vill ta bort ekologiska mål. De vill helt enkelt vara ett oppositionsparti som gör det svårt för andra än de själva att samarbeta med dem.

Årets mest misslyckade gruppledarpar

Stefan Edlund och Madeleine Bagge.

Om jag ska bedöma av aktiviteten inom Miljöpartiet är det Martin Bagge som är språkröret. Det är han som verkar mest aktiv i hela MP. Fast han är läktarpolitiker som jag.

Årets korrekta och lojaste partiledare


Kestin Hurtig

Alliansens lojalaste medspelare som gör KD till ett parti som knappt syns. Nu har KD inga maktposter och måste därför profilera sig. Frågan verkar vara att behovet inte finns. Med 2 mandat sitter KD med vid maktens bord och får all info de behöver.

Årets onödigaste partiledare

Lennart Liljegren

Frågan är om inte SPI gjort sitt i varbergspolitiken. De levde länge på att vara emot tunneln och sedan skänkte SD en plats till SPI i kommunstyrelsen. Men SPI är inget drivande parti nu för tiden och frågan är om de kommer att finnas kvar efter valet?

Årets frågetecken?

Lars-Åke Erlandsson och Tobias Carlsson

Inte lätt att vara ett parti ute på vänsterkanten och kunna påverka som V. Men kanske Lars-Åke växer när det börjar närma sig valår. Fast nu ställer Kommunisterna upp i valet också och det lär splittra vänstersidan ganska markant.

Tobias har en fördel att vara ordförande i hamn och gatunämnden. Där kan utnyttja sin roll som ledare för liberalerna. Fast inom alliansen har L kommit bort en aning. De måste profilera sig bättre tror jag.

Årets byte

Harald Lagerstedt

Centern byter ledare i en framgångsvåg. Harald satsar på riksdagen. Det krävs ett bra valresultat för C och samtidigt kryss för Harald. Det finns en potential att ta många MP-röster tror jag. C och MP i varbergspolitiken ligger nära varandra men MP har ingen lokal riksdagskandidat som kan matcha Harald.

Skicka en kommentar