< div id=”header ”>< / div>

onsdag 20 december 2017

Sverigedemokraterna smälter lätt in i en majoritet i Varberg !


Nej Sverigedemokraterna är inget oppositionsparti i Varberg. De tillhör majoriteten,

I två symboliska tvistefrågor blev det bekräftat i kommunfullmäktige på sista kommunfullmäktige som avslutade år 2017.

Planprogram Södra Trönninge

Friidrottshallen Tresteget och Trönningeskolan finns inom området. Nu är det tänkt att 900 bostäder ska byggas, en bro över Himleån ska byggas och en gata som förbinder Österleden bort till Lindhov.

Kv Renen

Riv A- och B-hallen och fortsätt saneringsarbetet.

Om det var förkrossande majoritet som klargjorde planprogrammet blocköverskridande för alliansen var ordentligt splittrad då Miljöpartiet och Liberalerna kom med avvikande ståndpunkter som inte ens ihop räckte till återremiss.De fick ihop 10 röster men det hade krävts en tredjedel av kf:s röster för minoritetsåterremiss men SD ställde sig på majoritetens sida.

Vad gäller kv Renen så har Alliansen och MP redan majoritet ihop men även här ställde SD upp med stödröster för att ge S ett av de mest förkrossande nederlag de säkert upplevt i fullmäktiges historia.

För dem som är van vid att regeringen består av en samarbetsregering med S och MP där SD ska hållas kort välkommen till Varberg .Här har vi ett SD som verkligen lärt sig ta ansvar. De vill nu bli ett majoritetsparti på allvar medan S och MP söker profilfrågor.

2018 lär bli ett spännande valår där jag ser tre partier som kommer att slåss för om de verkligen behövs i kommunfullmäktige
. Det är SPI (kom in 1998) Miljöpartiet och Kristdemokraterna (båda kom in 1988). Sverigedemokraterna kan få det stora genombrottet 2018 när dessa partier rensas ur kommunfullmäktige och SD blir ett majoritetsparti. Nej vågmästare blir de inte de älskar inte direkt Socialdemokraterna men går lätt ihop med en styrande allians.
Skicka en kommentar