< div id=”header ”>< / div>

lördag 25 november 2017

SD har normaliserats i opinionen men har mer skärpta politiker idag !


SD har landsdagar och tydligt är att partiet vill strama upp sig.

Det ska vara tydligt men ändå en blandning av pragmatism och krav på att släppa fram regeringsbildare eller ev styren lokalt.

Skillnaden mot nu och för fyra år sedan är uppenbar. SD har fått fler politiker och mer insyn än de någonsin haft i sin historia och tvingats ta ansvar.

Denna gången får SD jobba för sin politik de andra partierna har börjat "lära" sig SD. Katastrofbilden av Sverige omfattas inte av alla längre.

Jag uppfattar INTE SD som ett parti för "svaga grupper" mer att kostnader som har i samband med flyktingpolitiken och migration kunde lika lagts på välfärden mer generellt.

I övrigt är SD numera väldigt lik M:s politik. Det parti som SD själva vill stå närmast. Risken är bara att de väljare som tagits från vänster riskerar förloras om S ger sig för MP i frågor typ ensamkommande.

SD ser ut att förlora kampen som näst största parti och då kanske det är bra att ge sig på hotet underifrån från centern som aggressivt gärna är ute efter att desarmera SD.

Sentio favoriterna för SD att publicera visar på nedåtgående trend även om SD behåller sin plats där som näst största parti. Hybristiden lär därmed vara över och nu börjar det bli allvar. Valet närmar sig med stora steg.

Inga kommentarer: