< div id=”header ”>< / div>

söndag 26 november 2017

Jörgen Warborn (M) sopar enkelt hem matchen om kryssen till riksdagen i Varberg !

Intressant nu är att följa nomineringarna i mitt distrikt inte minst kampen mellan Centern och Moderaterna om riksdagsplatserna.


Ur mitt varbergsperspektiv känner jag bäst Jörgen Warborn (M) som varit kommunråd i Varberg en trevlig person och mycket drivande i företagsfrågor. Harald Lagerstedt (C) en mångårig politiker i Varberg med diverse ordförandeposter i kultur- och fritid och i servicenämnden.

I valet mellan dessa två har Haralds centern försökt utmana Jörgens moderater lokalt och Harald har fått finna sig i att Jörgens M går segrarande ur den striden. Nu när Harald placerats så lågt som trea finns visserligen chans till en ersättarplats i riksdagen medan Jörgen säkrat sin.

Möjligheten att KRYSSA finns visserligen Jörgen Warborn fick 1972 personröster bara i Varberg föregående val Ola Johansson som står etta på centerns lista 175 medan Harald Lagerstedt klarade hem 164 kryss. Harald har alltså ett utgångsläge som är urusel och får vara glad om han får fler kryss än Ola i hemkommunen.

Dock är det så att till riksdagen gäller HELA VALKRETSEN och då är loppet i princip kört att centern får ett tredje mandat. Kvarstår frågan om C tar ett andra mandat men det tänker säkert inte M släppa så lätt antar jag?

Nomineringsstämman för riksdagsvalet 2018 är nu avklarad och nedan ser ni Hallandsmoderaternas toppkandidater, deras rangordning efter dagens stämma är följande:

1. Jörgen Warborn, Varberg
2. Ulrika Jörgensen, Kungsbacka
3. Lars Püss, Halmstad
4. Michael Svensson, Falkenberg
5. Helena Antoni, Kungsbacka
6. Christian Johansson, Kungsbacka
7. Jenny Petersson, Halmstad


Centerns fem-i-topp på riksdagslistan i Halland

1.Ola Johansson, Kungsbacka
2.Mari-Louise Wernersson, Falkenberg,
3.Harald Lagerstedt, Varberg,
4.Jennie Wijk, Halmstad 5.
5.Emilia Lindgren, Varberg. (vem är det?)

Inga kommentarer: