< div id=”header ”>< / div>

fredag 13 oktober 2017

Arbetsförmedlingens utbildning lönar sig INTE skriver Riksrevisionen i en rapport !

Riskrevisionen är bra att dra till med när man inte tror på mig när det gäller kravet att avskaffa Arbetsförmedlingen. I vanliga fall brukar det resultera i sparkade chefer om man kritiserar en statlig myndighet men då kommer det bara en ny likadan och så uppstår det nya avslöjanden.

Det senaste är från Riksrevisionen att Arbetsförmedlingens utbildngar lönar sig inte.

En av Arbetsförmedlingens största insatser är den så kallade Förberedande och orienterande utbildningen, FUB. Utbildningens syfte är att stärka den arbetssökandes möjlighet att behålla ett arbete. Satsningen på FUB utbildning kostade bara under år 2016 två miljarder kronor.
"– Granskningen visar att deltagarna efter genomgången utbildning i snitt får lägre arbetsinkomster än om de istället var öppet arbetslösa eller deltog i arbetspraktik, säger riksrevisor Stefan Lundgren i ett pressmeddelande.

Två år efter påbörjad utbildning har deltagarna 5 000–15 000 kronor lägre inkomst jämfört med dem som har varit öppet arbetslösa, visar Riksrevisionens rapport."
"”Att deltagarna i FUB får lägre framtida arbetsinkomster jämfört med öppet arbetslösa och deltagare i APR, samtidigt som FUB är en av Arbetsförmedlingens mest kostsamma insatser, talar för att FUB inte är en effektiv insats”, skriver riksrevisionen i sin rapport."

Riksrevisionen har granskat resultaten för dem som har gått utbildningen åren 2006–2011 och följt deras arbetsmarknadsutfall till och med år 2015. Under 2018 ska Riksrevisionen göra en liknande granskning av dem som har gått utbildningen och samtidigt varit inskrivna i etableringsuppdraget

Inga kommentarer: