< div id=”header ”>< / div>

lördag 14 oktober 2017

Är det genom kraftig BNP-tillväxt och ökad konsumtion vi får den grönaste budgeten någonsin?


Är inte alla riksdagspartier utom SD för att man ska nå vissa klimatmål innan 2020?

Varför utgör då MP som enda partiet som vill nå detta klimatmål när de uppnått sitt syfte att alla partier är med? Inom EU finns givna åtaganden där Sverige har sin del mest av alla länder för att få ner utsläppen...varför utgör MP som de drivande när närliggande nordiska länder samt Tyskland och Storbrittanien har liknande åtaganden?

Det har inget med att MP sitter i regeringen eller inte det hade skett ändå annars sviker man klimatmålen oavsett. Ungefär som MP ska ha äran av kärnkraftsavvecklingen i energiöverenskommelsen där M ska ha äran att parantesen förlängs .

Budgeten som är den grönaste någonsin har också 15 miljarder mer utrymme än tidigare budgetar vilket inte nämns. Kalla det konsumtion då. Ska nästa budget efter valet också innehålla 15 miljarder mer i konsumtion kommer den oavsett regering att bli grönare än tidigare budgetar om alliansen accepterar att detta utrymme finns. Nu gör de inte det i årets höstbudget utan lagt sig på en lägre nivå.

Är det genom ökad konsumtion och BNP-tillväxt vi ska åstadkomma grönare budgetar i fortsättningen. Låt mig tvivla när MP biter sig i svansen och klimat- och miljöboksluten sedan redovisas.

Inga kommentarer: