< div id=”header ”>< / div>

torsdag 12 oktober 2017

Gör del av Åkaren till ett trygghetsboende för 70+ !


Insändare skickad till HN ännu inte publicerad och där jag tycker de politiska partierna fegar ur samtliga vad de tänker sig när akutboendet flyttas och Beroendeenheten försvinner från #Åkaren.

Gör Åkaren till ett trygghetsboende

Det råder stor osäkerhet vad Varbergs Bostad AB har för planer på Åkaren samtidigt som de politiska partierna skyggar för vad de boende som är kvar ska ta vägen.
Låt mig då konstatera några saker. Det som kallas verksamheter Beroendeenheten flyttar till Bolmen och det som är akutboendet flyttar till Väröbacka. Återstår två kategorier boende med sociala kontrakt och som har två olika boendehandläggare. Dels utrikesfödda dels inrikesfödda.

Det finns anledning att fråga vad är det för typ av människor som är tänkt att flytta in vid en eventuell renovering och vad säger att ev renovering kräver att hela huset ska stå tomt innan sådan görs. Det finns anledning att Varbergs bostad presenterar vad är det de själva vill göra och på vilken nivå de själva tänker lägga sig med åtgärder.
Det borde också finnas intresse iaf från något eller några partier om ett trygghetsboende 70 + i dessa delar av centrala Varberg men även från Varbergs Bostad kan man tycka. Det finns redan en form av seniorboende 65+ på Sveagatan mitt emot församlingshemmet.

I juni månad strax innan beslut i kommunfullmäktige fick de boende på Åkaren
beslut från boendehandläggare att om Varbergs bostad ska renovera huset Åkaren 13 tömmas på verksamheter och boende samt att serviceförvaltningen skulle ombesörja att införskaffa ersättningslägenheter.
Det har rått ganska stor oro bland en del av husets bosatta i flera månader vad är det som är tänkt och i en del fall kommer några av oss att totalvägra flytt om det inte faller oss till belåtenhet. Självklart kan politikerna då säga att vi har ett eget ansvar för vår boendesituation och inte tänker bistå med någon hjälp. Okey då får striden tas och jag själv ser fram mot en vinter som uteliggare så får det bli som det blir.

Pierre Ringborg
snart bostadslös och för tillfället boende på Åkaren

Läs för övrigt denna utmärkta publicerade insändare ang Åkarens flytt

Inga kommentarer: