< div id=”header ”>< / div>

söndag 16 juli 2017

Varberg ändrar karaktär och semester är turistsäsong här !


För ett år sedan skrev jag för vem är semestern till för med anledning av hur vi har råd och vad vi vill ha ut av semestern.

För alla som arbetar eller något åt det hållet vet man NÄR semestern börjar. Förr pratade man alltid om industrisemestern sedan har begreppet blivit luddigare. Det finns verksamhet som inte tar semester och det finns sommarjobb där ungdomar inte ska drälla utan vara ute i verksamhet.

Själv bor jag på en ort där evenemangen radas upp, aktiviteter finns överallt och krogar och serveringar går på högvarv. Kassorna i storköpen är dubbelt så stora och folk rör sig som aldrig förr.

Mitt andningshål är oftast biblioteket som numera är ett allomfattande kulturhus. Det finns guidningar genom Varberg anförda av den lokalt historiekunnige Peter Börjesson som på ett lättsamt sätt ger bakgrunder om historiken i min stadskärna.

Det kan låta trivialt men oftast reser varbergarna någonstans medan turisterna tar över stan. Många jobbar på semestern och tar ut den senare. Varberg är en stad som lever på turister och har en annan karaktär under turist- och semesterperioder.

Stort är naturligtvis att ligga utmed kustbandet med båtar och stränder. Naturen i Varberg är en tillgång.

Torghandeln är stor i Varberg på sommaren och jordgubbsodlarna har sin högsäsong då liksom alla andra som vill sälja frukt och grönsaker efter säsong.

Politiken i Varberg är under sparlåga. Inte ett enda möte inbokat. Det finns ingen semesterregering i Varberg. Det finns ingen på plats. Förvaltningar går på sparlåga under juli. Vill ni något återkom till hösten.

Inga kommentarer: