< div id=”header ”>< / div>

torsdag 9 mars 2017

S och MP bör aliera sig med L som regering efter valet 2018 !


OM miljöpartiet vill sitta kvar i regeringen och de själva säger att de påverkar mest där får man faktiskt koncentera faktum.

Att bilda en vänsterregering S-V-MP gick väljarna inte med på 2006 och S gjorde en brakförlust med Mona Sahlin som partiledare och den koalitionen kan vi glömma 2018.

Att fortsätta med S 0ch MP som minoritet efter 2018 kan vi också glömma för inget av partierna ser ut att hävda sig speciellt mycket över valresultatet 2014 snarare under.

Vad göra?

Jag tror både socialdemokraterna och miljöpartiet får släppa sina vänsterfalanger. JA V och F! kommer att lyfta och göra ett bra valresultat men ingen av dem kommer att sitta i nästa regering.

Alliansens tid är förbi säger statsvetare Jörgen Johansson vid högskolan i Halmstad.

"Jörgen Johansson kopplar den förändrade rollen för alliansen till Sverigedemokraterna. Deras inträde och framgångar i förra valet har skapat en ny ordning i kommunpolitiken, enligt statsvetaren.

– Det måste alla partier måste förhålla sig till. Och där är allianssamarbetet i gungning, helt klart, säger Jörgen Johansson."


Även de rödgröna är i gungning och det vet dom. S och MP kallar sig SAMARBETSREGERING och kan tänka sig både vänster- och alliansuppgörelser men de måste ha en regering som funkar.

Socialdemokraterna har guldläget som största parti att kunna göra sitt val och M sjunker som gråsten och framstår alltmer som regeringsodugliga.

Miljöpartiet OM de vill sitta kvar i regeringen får finna sig i att koncentera sig på färre med ministrar och mer genomslag för politik om de ska funka i regeringen inte som nu tvärtom.

Liberalerna har profilerat sig genom spretning åt alla möjliga håll. De är de enda som passar in om Regeringen väljer att öka ta in ett alliansparti. Ett villkor är att minimera Vänsterpartiets inflytande i politiken. Det skulle vara en fjäder i hatten liksom att minimera SD:s inflytande.

Miljöpartister som VILL att partiet går i oppositon har redan lämnat MP. De drar sig åt annat håll eller blir Miljöpartiets stödröster när det blir val och mitt tips är att ingen av de fyras gäng kommer in i riksdagen nästa val. Det finns yngre förmågor som kommer att ta de platserna.

De får liksom Birger Schlaug ägna sig åt opinionsbildning kanske satsa på nästa EU-val där de gör bäst nytta. Ska Miljöpartiet hävda sina fyra platser i EU-parlamentet kan de inte ha regeringsgänget då kommer det att rasa ordentligt och det blir en plats. Se på L, KD och C som har mindre platser ihop än MP där FÖR att de satt i regeringen och var förknippad med den.

Inga kommentarer: