< div id=”header ”>< / div>

lördag 25 februari 2017

SD framgångsrikaste partiet i opinionen !


Enligt svensk väljaropinion så har rödgrönt tappat sedan valet.

Rikspolitiken

Under tiden som regeringen kallar sig det enda regeringsdugliga alternativet och miljöpartiet pratar om gröna framgångar tycks inte väljarna uppfatta detta när de uppger favoritparti.

Både S och MP har kongresser i vår och då får vi se hur samkörda de är om den framtida politiken. Alliansen har allt på att vinna att bli mer samkörd. SD behöver inte göra nånting. De har redan opinionen med sig och deras frågor är i ropet.

Lokalt i Varberg

Skulle jag rakt av översätta siffrorna lokalt till min egen kommun Varberg förmodar jag alliansen står ganska stabilt men att stödpartiet MP kommer att halveras. Samtidigt bör SD stärka sin position.

MP lägger inga motioner medan SD gör motsatsen. Ett MP som hela tiden driver politik som redan drivs av andra behövs inte. Sedan kan man tycka vad man vill om SD men i det fallet är MP bara en i högen som säger att dem samarbetar vi inte med.

Anonyma möss i politiken behövs inte om de inte syns eller hörs
. Det finns två partier som lever farligt lokalt i Varberg inför nästaval : SPI som tillhör oppositionen. De märks inte och MP ett parti som blivit ett renodlat alliansparti i Varberg. Det var inte så vi bildades 1982.

valet 2014 februari 2017
-------------------------
Rödgrönt 43,6 % 39,4 % - 4,2%
Alliansen 39,4 % 40.3 % + 0,9%

Sverigedemokraterna 12,9 % 17,5 % + 4,6 %

1 kommentar:

Per C Larsson sa...

Om Sociala Dumskallarnas parti kommer i regeringsställning efter 2018 då kommer jag att emigrera för ett mera förljuget parti än SD får man lite efter - de är en reminiscens av BSS och NSF då de bildas i slutet av 1980-talet i Landskrona och det finns tydlig kopplingar till nazister (en äldre nazist sitter som revisor i det nybildade partiet PLUS att Jimmie Åkesson är politisk valp i det Sverige(o)demokraterna!-)! Men, liksom många andra förskingrande politiker. (skattemedel) verkar de ha OTROLIGT kort minne när det gäller egna brott av olika slag (främst våldsbrott när det gäller huliganerna i Nordiska Motståndsrörelsen!-)! Ooch sedan 1988 har de konsekvent förskingrat kommunalt partistöd i detta parti för att sakta men säkert sega sig upp mot oanade? höjder!-)! MEN, miljöpartiet använder TYVÄRR samma antidemokratiska metoder som folkvalda politiker så VAD har egentligen hänt med svensk politik sedan 1990-talet????? 🤔