< div id=”header ”>< / div>

fredag 24 februari 2017

Strid förväntas mellan S och MP gällande migration och arbetskraftsinvandring ?


S partistyrelse vill bevara en stram flyktingpolitik på obestämd tid och inte bara till 2019 som man enats om med Miljöpartiet.


Migration


"Meningen är att den striktare, men tillfälliga, lagstiftningen med bland annat tillfälliga uppehållstillstånd, begränsad anhöriginvandring, gräns- och id-kontroller ska gälla till våren 2019. Men den ska ses över nästa vår, och en strid förutses mellan S och MP.

– Vi diskuterar nu i EU hur vi ska få en gemensam migrationspolitik, och det är helt nödvändigt att vi får det. När den är på plats vet vi mer om hur Sverige bör formera sin egen lagstiftning, men den kan inte skilja sig särskilt mycket från andra EU-länders, säger Stefan Löfven till SVT Nyheter."

Arbetskraftsinvandring

"S ska stå upp för ”en reglerad invandring för vi vill inte ha parallellsamhällen där människor utnyttjas och där en svart arbetsmarknad växer fram”. Socialdemokraternas partistyrelse vill också att Sverige ska ha nationella möjligheter att hålla invandringen under kontroll för att garantera fungerande välfärd.

Arbetskraftsinvandringen ska begränsas, säger Stefan Löfven.

– Enkla jobb ska gå till människor som bor i Sverige. Det är orimligt att vi har arbetskraftsinvandring för städare och diskare."

Kommer Miljöpartiet att ha något att sätta emot de visar en fantastisk följsamhet till S i regeringen?

Inga kommentarer: