< div id=”header ”>< / div>

tisdag 7 februari 2017

Hur löser vi att bygga bort bostadsbristen utan att tumma på inomhusmiljön i bostäder?


Läser Cornupocias blogg om bostadsministerns vägran att släppa på bullernivåerna. Det handlar om 55 decibel som oppositionen i riksdagen vill höja till 60 decibel.

Engagemang att utveckla bostäder med låga bullernivåer fanns hos Miljöpartiet i Varberg men det var ingen som nappade och då handlar det om att gå åt andra hållet.

Annars finns exempel på dåligt byggda studentlägenheter I Göteborg och då handlar det om undermåligt byggda lägenheter, temperaturer, fukt- och mögelskador.

Vi har otjänliga flyktingboenden i min kommun också som inte är av denna världen.

Själv bodde jag tidigare i ett svartmögelboende som jag försökte få uppmärksammat av Miljönämnden ägs av Varbergs kommun vars ordförande är en av de ledamöter i Varberg kommunfullmäktige som oroar sig för buller. Fick till svar att det inte är miljönämnden som ska se till detta utan det är fastighetsägaren som har ansvaret.

Fastighetsägaren (Varbergs kommun) håller just nu på med en utredning som sägs vara klar i februari vad som ska hända med fastigheten då det är diffust vad som ska göras.

Om det nu skulle behöva åtgärdas i kv Åkaren (någon form av renovering) jag bor i kommer antagligen kommunen att erbjuda containerboende för det finns ju inga andra lösningar i bostadsbristens Varberg.

Under tiden är alla överens om att bygga bostäder är bra. Bara inte bullervärderna överskrids.

Inga kommentarer: